Facebook möjliggör användning av säkerhetsnycklar för hårdvara på mobila enheter

0 Shares

Facebook utökar stödet för fysiska säkerhetsnycklar till mobila enheter för att hjälpa användare att säkra sina konton.

Webbplatsen erbjuder redan multifaktorautentisering via SMS eller autentiseringsappar, men att lägga till stöd för hårdvarunycklar erbjuder användarna ett annat sätt att komplettera sina lösenord och hålla kontona säkrare.

Säkerhetsnycklar är den starkaste autentiseringsmetoden som finns. Även om någon får tag på ett Facebook-lösenord kommer de inte att kunna klara autentiseringsutmaningen om de inte har personens säkerhetsnyckel. Funktionen kommer att vara tillgänglig för både iOS- och Android-användare.

I ett uttalande som tillkännagav förflyttningen säger Facebook: “Sedan 2017 har vi uppmuntrat människor som löper stor risk att bli utsatta för skadliga hackare: politiker, offentliga personer, journalister och människorättsförsvarare. Vi rekommenderar starkt att alla överväger att använda fysisk säkerhet nycklar för att öka säkerheten för sina konton, oavsett vilken enhet de använder. “

Du kan ställa in din säkerhetsnyckel på Facebook genom att gå till avsnittet Säkerhet och inloggning i dina kontoinställningar.

Fotokredit: tulpahn / Shutterstock

0 Shares