Facebook rullar ut Explore Feed, ett nytt sätt att upptäcka inlägg och innehåll

0 Shares

facebook-utforska-flöde

Under årens lopp har Facebook gjort massor med att tinka med nyhetsflödet – och inte alltid till det bättre. Liksom Google experimenterar det sociala nätverket ofta med nya idéer, och användargrupper används ofta för att betatesta funktioner. Ett sådant nyligen experiment såg ankomsten av en ny version av tidslinjen för vissa användare via en raketikon i Facebook-appen.

Nu rullar detta nya alternativ ut i större skala. Känd som Explore Feed – och behåller raketikonen från betatestning – tanken är att uppmuntra Facebook-användare att titta på mer innehåll i nätverket snarare än bara inlägget till sina vänner och sidor de följer. Du skulle bli förlåtad för att du saknade alternativet eftersom det inte är helt uppenbart.

För att komma åt Explore Feed, skjut upp Facebook-appen på din Android-telefon eller iPhone och tryck på knappen mer / hamburgare / tre ränder längst upp till höger på skärmen. I listan som visas bör du se en post med namnet Explorer Feed – det här är vad du letar efter, så tryck på det.

Facebook beskriver vad som sedan visas som “toppinlägg för dig från hela Facebook.” Den består av en kombination av innehåll från sidor som du för närvarande inte följer, men har visat sig vara populärt hos dina vänner eller hos Facebook-användare i allmänhet.

I ett uttalande till TechCrunch sa en Facebook-talesman:

Vi testar ett kompletterande flöde av populära artiklar, videor och foton, anpassade för varje person baserat på innehåll som kan vara intressant för dem. Vi har hört från människor att de vill ha ett enkelt sätt att utforska nytt innehåll de inte har anslutit till ännu.

För närvarande visas Explore Feed bara i Facebooks mobilappar, och företaget har inte sagt om det kommer att ta sig till den webbläsarbaserade versionen av det sociala nätverket. Det är inte heller klart om Explore Feed kommer att marknadsföras från More-menyn till något mer tillgängligt, eller om det blir mer anpassningsbart. Tiden får avgöra.

Under tiden, kolla in det själv och se vad du tycker.

0 Shares