Facebook testar Instant Video-nedladdning via Wi-Fi för att spara dina data

0 Shares

facebook-instant-video

Facebook har lyckats effektivt minska sidladdningstiderna för sina användare med funktionen Instant Articles. Nu vill det sociala nätverket göra något liknande med videoinnehåll.

Funktionen heter Instant Videos, och den fungerar genom att automatiskt ladda ner videor när det finns en Wi-Fi-anslutning tillgänglig så att de kan ses senare utan att behöva använda en dataanslutning. Instant Videos genomgår testning med ett begränsat antal användare just nu före en eventuell bredare lansering.

Precis som med Instant Articles indikeras videor som är tillgängliga via Instant Videos genom att det finns en blixtikon i det övre högra hörnet. I en skärmdump av funktionen som tagits av TheNextWebs Matt Navarra beskriver Facebook funktionen:

Titta på videor utan att använda din mobildata. Leta efter videor med en blixt.

När du använder Wi-Fi sparar vi några videoklipp åt dig så att du kan titta på dem utan att använda mobildata.

Facebook har bekräftat för TechCrunch att funktionen testas med ett litet antal Android-användare, men det finns inget ord på när det kan se en bredare lansering. Med tanke på Facebooks pågående intresse för video och den allt större betydelsen som företaget lägger på detta som en inkomstström, är det kanske inte konstigt att det vidtar åtgärder för att se till att så många människor som möjligt kan få tillgång till video utan hinder.

0 Shares