Facebooks Hitta Wi-Fi rullar ut till Android- och iPhone-användare runt om i världen

0 Shares

facebook-hitta-wi-fi

Modern tar Maslows behovshierarki (skämtsamt) hänvisar till en trådlös internetanslutning som en nödvändighet. Medan Wi-Fi kanske inte är – i ordets strängaste mening – nödvändig, det är verkligen sant att det har blivit bytet som vi nu jagar på.

För att göra sökningen lite enklare lanserar Facebook nu sitt Find Wi-Fi-verktyg globalt. Det som tidigare började som ett mindre test är nu tillgängligt över hela världen för Android- och iPhone-användare, så alla som vill minimera dataanvändningen kommer att kunna hitta ett enkelt sätt online.

Detta är uppenbarligen ett verktyg som kommer att vara av särskilt intresse för resenärer som försöker hålla sig inom deras månatliga datatillägg utomlands, men alla som har databegränsningar – eller någon som vill få sin bärbara dator online utan att behöva binda – kan ta fördelen med det.

Facebook säger att det finns andra omständigheter under vilka verktyget kan visa sig användbart: “Vi lanserade Hitta Wi-Fi i en handfull länder förra året och fann att det inte bara var till hjälp för människor som reser eller är på språng, men särskilt användbart i områden där mobildata är knappa. “

Engineering Director på Facebook, Alex Himel, säger:

Hitta Wi-Fi hjälper dig att hitta tillgängliga Wi-Fi-hotspots i närheten som företag har delat med Facebook från sin sida. Så var du än är kan du enkelt mappa de närmaste anslutningarna när din dataanslutning är svag.

För att hitta Wi-Fi-hotspots, öppna din Facebook-app, klicka på fliken “Mer” och sedan “Hitta Wi-Fi.” En gång på fliken “Hitta Wi-Fi” kan du behöva aktivera den. Du kan sedan bläddra bland närmaste tillgängliga hotspots på en karta och lära dig mer om de företag som är värd för dem.

0 Shares