Fairphone 3: den etiska, miljövänliga, modulära telefonen “som bryr sig”

0 Shares

Fairphone 3

Fairphone är inte ett nytt namn på smarttelefonmarknaden, men det är inte något som alla är medvetna om. Företaget har en stark etisk och miljömässig hållning och producerar telefoner som är skonsamma mot miljön, människorna som producerar dem och som enkelt kan repareras.

Nu har företaget tillkännagett Fairphone 3. På grund av lanseringen nästa månad är Android-handenheten en anständig mid-ranger som sannolikt kommer att locka mer intresse än sina två föregångare. Så vad handlar det om?

Fairphone 3 faktureras som “telefonen som bryr sig om människor och planeten”, och inte utan goda skäl. Telefonen produceras etiskt inte bara i termer av hur de arbetare som tillverkar den behandlas, utan också de material som används. Återvunnet och hållbart material är kärnan i Fairphone, och den modulära designen gör att skadade delar enkelt kan bytas ut utan att hela telefonen behöver bytas ut.

Eftersom Fairphone 3 är en mellantelefon kommer specifikationerna inte att utmana iPhone eller topp Samsungs, men du får en solid telefon för dina pengar (450 € eller 500 $) och känslan av tillfredsställelse som kommer med att veta att telefonen inte utnyttjar varken planeten eller människor.

Håller Fairphone 3

Telefonen har en 18: 9-skärm på 5,65 tum, Snapdragon 632 och 4 GB RAM-minne. Det finns 64 GB lagringsutrymme (som kan utökas tack vare inkluderingen av en microSD-kortplats), ett avtagbart 3000 mAh batteri, dubbla SIM-portar, fingeravtrycksläsare, 12 MP bakre kamera, 8 MP främre kamera … och ett hörlursuttag. Android 9 är förinstallerad.

Se vad Fairphone VD Eva Gouwens har att säga om den nya handenheten och den etiska tillverkningen i den här videon:

Du kan läsa mer om Fairphone 3 här. Förbeställningar är nu öppna och telefoner kommer att skickas nästa månad.

0 Shares