Fantastiska nyheter för Android: Linux-kärnan Long Term Support tredubblas till 6 år

0 Shares

linux-kernel-6-year-lts

Eftersom Android baseras på Linux är den befintliga tvååriga livscykeln för LTS-kärnor (Long Term Support) begränsad kort. Men under en presentation om Androids Project Treble meddelade Googles Iliyan Malchev att detta kommer att passa – på lämpligt sätt – tredubbla till sex år.

Detta kommer att ta itu med vad som har blivit en allvarlig fråga för chiptillverkare. Under produktionsprocessen måste de välja den senaste LTS-kärnan att arbeta med för att säkerställa livslängd, men den tid det tar att designa och producera chips innebär att mycket av de två års support har använts vid tidpunkten för utgivningen .

Se även:

Med sex års stöd utlovat kan chiptillverkare hålla fast vid en kärna och hålla den lappad utan större uppdateringar. Förändringen kommer snart. Under sin presentation sa Malchev: “Greg Kroah-Hartman har gett mig tillåtelse att meddela detta här: Han kommer att förlänga LTS till sex år, med början med kärna 4.4.”

Eftersom många av det nya partiet flaggskeppstelefoner med Snapdragon 835-marker redan har version 4.4 av kärnan, vilket innebär att de står i linje för sex års stöd.

Ändringen av livscykeln är ännu inte att filtrera igenom till kernel.org där 4.4 slutet av livet fortfarande listas som februari 2018. Malchev sa att den sexåriga LTS skulle tillkännages på webbplatsen strax efter sitt tal, men uppdateringen har ännu inte gjorts.

Du kan se huvudtalen nedan:

0 Shares