Fast Pair gör det enklare att para Bluetooth-hörlurar med Android-enheter via ett Google-konto

0 Shares

Android-telefon med hörlurar

Google vidtar åtgärder för att göra det lättare att inte bara para ihop Bluetooth-hörlurar och högtalare till dina Android-telefoner, utan också för att göra det lättare att använda samma Bluetooth-maskinvara med flera enheter.

Fast Pair-funktionen tillkännagavs förra året, och nu har Google samarbetat med många ljudföretag för att inte bara förbättra supporten utan också att använda Google-konton som ett sätt att förenkla processen att använda samma hörlurar och högtalare med flera telefoner – och från och med nästa år Chromebooks.

Se även:

Ändringen innebär att om du har använt ett par hörlurar eller en Bluetooth-högtalare med en viss Android-telefon som du sedan uppgraderar till en ny enhet, behöver du helt enkelt logga in på ditt Google-konto och inställningarna för ljudenheten överförs automatiskt och redo att användas.

Google skriver på Android Developers Blog, säger:

Vi har arbetat nära med dussintals tillverkare, varav många kommer med nya Fast Pair-kompatibla enheter på marknaden under de kommande månaderna. Detta inkluderar Jaybird, som redan säljer Tarah Wireless Sport-hörlurar, samt kommande produkter från framstående märken som Anker SoundCore, Bose och många fler.

Vi vill också göra det enkelt för tillverkare att leverera kompatibla produkter med minimal ytterligare teknisk ansträngning. Vi samarbetade med branschledande Bluetooth-ljudföretag som Airoha Technology Corp., BES och Qualcomm Technologies International, Ltd. (QTIL) för att lägga till inbyggt Fast Pair-stöd i deras programvaruutvecklingssatser.

Chromebook-användare kan se fram emot att dra nytta av samma Fast Pair-funktioner vid en ospecificerad tid 2019.

0 Shares