FBI informerar senator om hur det knäckt San Bernardino iPhone, men håller Apple i mörkret

0 Shares

iPhone-lösenord

Det vände på talet till det fall som inte riktigt hände. Striden mellan Apple och FBI upphörde plötsligt förra månaden när den amerikanska justitiedepartementet sa att den inte behövde iPhone-tillverkarens hjälp och sedan lyckades hacka sig in i iPhone i fråga.

Med skottets iPhone från San Bernardino som till synes framgångsrikt knäckt avslöjade FBI igår kväll för senator Dianne Feinstein hur den lyckades. Det finns inga aktuella planer på att dela denna information med Apple, men FBI-chef James Comey avslöjade att verktyget som togs in fungerar bara på iPhone 5c.

Apple kommer nästan säkert att bli besvikna över att FBI väljer att inte dela krackningsmetoden, men det är ännu inte klart om företaget planerar att vidta rättsliga åtgärder för att få denna information. Det faktum att Comey har sagt att metoden inte kommer att fungera på iPhone 5s eller iPhone 6 kommer att vara en viss tröst för dem som är berörda om säkerhet och integritet, men Apple kommer att vara angelägna om att patcha alla sårbarheter som utnyttjas av FBI så att andra parter kan bli hindras från att använda samma teknik för att komma åt olika iPhone 5c-telefoner.

Som rapporterats av National Journal, talade han vid Kenyon College’s Center for the Study of American Democracy igår kväll, Comey sa “vi har bara inte bestämt oss ännu” med hänvisning till att bli rena med Apple. Byrån har inte sagt om den lyckats samla in användbar information från telefonen genom att hacka in den och säga:

Vi jobbar fortfarande med det, antar jag att är svaret. Det var värt att slåss för att se till att vi har vänt om varje sten som vi kan med avseende på utredningen. Vi är skyldiga offren och familjerna för att se till att vi följer varje logisk ledning.

Det är inte klart vad som händer härnäst. Det finns en outtalad och talad press på FBI att avslöja allt för Apple, och iPhone-användare kommer att vara angelägna om att företaget ska sträva efter detta för att säkerställa deras säkerhet. Med det otroliga allmänna intresset, inte bara i detta fall specifikt, utan också integritet, säkerhet och kryptering mer generellt, kommer Apple också att känna trycket från sina kunder, särskilt mot bakgrund av Tim Cooks proklamationer om att kämpa för sin användarbas.

Fotokredit: Shutterstock / ymgerman

0 Shares