FBI kan komma åt San Bernadino iPhone utan Apples hjälp

0 Shares

nederlag

Såvida du inte har chillat under en sten, har nyheter om Apples kamp med FBI varit överallt. Även om iPhone-tillverkaren helt klart är på rätt sida i krypteringsstriden, har vissa ställt sig bakom byrån. Jag förstår att människor vill komma åt terroristens telefon som ett sätt att motverka framtida attacker, men när vi ger upp våra rättigheter och integritet vinner terroristerna.

Idag använder jag ursäkten att det makt har hittat en tredjepartslösning för att knäcka terroristens telefon, har FBI begärt att avbryta morgondagens domstol. En domare har officiellt beviljat byråns begäran och skjutit upp domstolsmötet till den 5 april.

Melanie Newman, taleskvinna för justitiedepartementet, sa till Bloomberg följande.

FBI har fortsatt i sina ansträngningar att få tillgång till telefonen utan Apples hjälp, även under en månadslång period av tvister med företaget. En extern part visade för FBI den senaste helgen en möjlig metod för att låsa upp telefonen. Vi måste först testa den här metoden för att säkerställa att den inte förstör data på telefonen, men vi förblir försiktigt optimistiska.

Kan FBI berätta en sann historia? Kunde det verkligen ha hittat ett sätt att knäcka terroristens iPhone utan Apple? Visst, det är möjligt. Med detta sagt, varför skulle det fördröja rättegången innan man fick reda på om det här alternativet från tredje part är möjligt?

Tänk på det – FBI säger att telefonen kan innehålla viktig information som kan rädda liv. Om så är fallet och det tror att det kommer att vinna domstolen, varför dröja? Om den här nya lösningen inte fungerar kan fördröjning av rättegången innebära att fördröja återställningen av livräddande data.

Vissa kommer att säga att FBI förhindrar allmän förlägenhet och fördrivande förlust, men vi vet inte säkert. Hur som helst verkar Apple ha vunnit detta slåss och besegrade FBI för nu. Detta krypteringsargument är dock långt ifrån över. FBI kan starta om ärendet närhelst det vill.

Fotokredit: Luis Louro / Shutterstock

0 Shares