FBI kommer inte att berätta för Apple hur det hackade San Bernardino iPhone eftersom det inte förstår tekniken

0 Shares

shh_finger_on_lips

Apple hade hoppats att FBI skulle bli rent om hur det lyckades få tillgång till San Bernardino iPhone, men det kommer bara inte att hända. Byrån lyckades knäcka iPhone 5C i centrum av ärendet efter att ha fått hjälp från en tredje part snarare än Apple.

Men nu har FBI bekräftat att det inte riktigt vet hur krackningsverktyget fungerar. Eller mer exakt, det köpte inte rättigheterna till de tekniska detaljerna i verktyget. Efter en mycket offentlig strid med Apple, använde FBI slutligen för att få hjälp från andra håll, och det hade funnits rädsla för att metoden skulle klassificeras – nu verkar det som om det kommer att förbli hemligt bara för att FBI inte förstår verktyget det använde .

Mycket lite är känt om exakt hur byrån äntligen lyckades få tillgång till iPhone. Regissören James Comey avslöjade att knäcka telefonen kostade minst 1,34 miljoner dollar, men det är fortfarande inte känt vem som hjälpte FBI. Det som är känt är att verktyget bara fungerar på iPhone 5Cs, och Apple och dess kunder hade väntat på att detaljer skulle dyka upp för att möjliggöra att eventuella utnyttjade säkerhetsfel skulle korrigeras.

Det har uppmanats FBI att överlämna krackningsverktyget till en granskningskommitté för att avgöra om metoden ska hållas hemlig eller inte, men myndighetens verkställande biträdande direktör för vetenskap och teknik, Amy Hess, sa:

För närvarande har vi inte tillräckligt med teknisk information om någon sårbarhet som möjliggör någon meningsfull granskning.

Fotokredit: Vladimir Gjorgiev / Shutterstock

0 Shares