FCC vill att Apple ska aktivera iPhones obefintliga FM-radio

0 Shares

gamla radioapparater

I kölvattnet av stora stormar nyligen har National Association of Broadcasters och FCC lagt press på Apple för att aktivera FM-radio i iPhones så att de kan användas för nödsändningar.

FCC: s ordförande Ajit Pai gick så långt som att utfärda ett uttalande om att “Apple är den enda stora telefontillverkaren som har motstått” vilket möjliggör FM-chips i sina telefoner. Det finns bara ett problem, som Apple påpekar. IPhone har helt enkelt inget FM-chip att aktivera.

En talesman för National Broadcasters sade: “Broadcasters tillhandahåller information om hur man evakuerar snabbt, där översvämningsvattnet rasar, hur man går ur skada om det finns en tornado eller en orkan. Uppfattningen att Apple eller någon annan skulle blockera denna typ av information är något som vi tycker är ganska oroande. “

Pai upprepade detta sentiment i ett uttalande och sa:

Jag applåderar de företag som har gjort rätt genom att aktivera FM-chips i sina telefoner. Apple är den enda stora telefontillverkaren som har motstått att göra det. Men jag hoppas att företaget kommer att ompröva sin ståndpunkt med tanke på den förödelse som orkanerna Harvey, Irma och Maria har gjort. Det är därför jag ber Apple att aktivera FM-chips som finns i dess iPhones. Det är dags för Apple att gå upp på tallriken och sätta säkerheten för det amerikanska folket först.

Tyvärr för båda organisationerna är Apple inte bara besvärligt; Företaget kan inte uppfylla förfrågningarna eftersom iPhone 7 och 8 inte har FM-radio. Apple utfärdade ett uttalande som förklarade detta:

Apple bryr sig djupt om våra användares säkerhet, särskilt under krisperioder och det är därför vi har konstruerat moderna säkerhetslösningar i våra produkter. Användare kan ringa räddningstjänster och få tillgång till medicinsk ID-kortinformation direkt från låsskärmen, och vi aktiverar statliga nödmeddelanden, allt från väderinformation till AMBER-varningar. Modellerna iPhone 7 och iPhone 8 innehåller inte FM-radiochips eller har antenner för att stödja FM-signaler, så det är inte möjligt att aktivera FM-mottagning i dessa produkter.

Bildkredit: Berke / Shutterstock

0 Shares