Fem misstag att undvika när du skapar din egen webbplats

0 Shares

Varje företag behöver en webbplats, men innan du bestämmer dig för vilket lokalt internetmarknadsföringsbolag du ska använda, känner du till din budget? Det kostar mer att skapa din egen webbplats än att köpa en domän och lägga till lite text och grafik. I den här artikeln har jag sammanställt en användbar lista över vanliga misstag för att undvika så att din webbplats kommer att se bra ut och locka din målgrupp. På samma sätt har jag också nämnt flera användbara tips och hack som hjälper till att öka varumärkesmedvetenheten och öka trafiken samtidigt som de ger en bra användarupplevelse.

Fel # 1: överväldigande designelement

Precis som att sätta ihop en outfit bör din webbplats representera ditt varumärke och se sofistikerad och polerad ut. Målet är att dina besökare förstår vad du erbjuder, hur du får det och ger en övergripande trevlig användarupplevelse.

Undvik färger som är hårda för ögonen och överväldigande mängder information som kläms in i den övre halvan (även känd som ”vikningen”) på din webbplats. Det enklaste och snabbaste sättet att säkerställa en bra och beprövad design är att välja en färdiggjord mall. Många webbplatsbyggare som Ucraft erbjuder vackra, välredigerade webbplatsmallar som du kan experimentera med för att skapa en perfekt skräddarsydd webbplats.

Proffstips: Se till att du inte går till motsatt ytterlighet. Din webbplats ska vara en perfekt balans mellan kvalitetsinnehåll och bilder. För lite och din besökare stannar inte länge; för mycket och de kommer att gå ut direkt.

Fel nr 2: Dålig eller saknad uppmaning

Målet med en webbplats är att inspirera till handling. Ofta har människor förvirrande uppmaningsknappar där meddelandet inte är klart. Dessutom bör ditt webbplatsinnehåll inspirera människor att följa uppmaningen.

Här är några saker du bör undvika:

Liten text Oklar eller vag uppmaning Alltför många olika uppmaningar överallt Fråga efter information ständigt

Exempel på bra CTA: er:

KlientBoost – Get My Free Förslag Usabilla – Begär en demo Bonobos – Se vad som är nytt Resa Wisconsin – Planera din resa

Fel # 3: Ej responsiv webbplats

Med över 90% av människorna som går åt webben via mobil eller annan smart enhet, kan det inte vara en dödskys att inte ha en lyhörd eller mobilvänlig webbplats. Se alltid till att din webbplats är 100% lyhörd genom att välja en bra webbplatsbyggare för att skapa din webbplats.

Var medveten om att inte alla webbplatsbyggare är skapade lika. De flesta kommer att göra din webbplats mobilvänlig, men din webbplats kan se ut på andra smarta enheter, så se till att testa och kontrollera flera format.

Fel # 4: Med tanke på kundresan

Allt du lägger till när du skapar din egen webbplats bör fokusera på två frågor: “vem är min kund?” och “vad vill de?”. Ofta är ett av de största misstagen som företagsägare kan göra att skapa innehåll eller en webbplats enligt deras preferenser utan att tänka på kundresan.

Några sätt att undvika detta STORA fel är att göra följande:

    Navigering – att se till att navigeringen är tydlig, enkel och enkel inte bara gynnar din ranking (mer om detta senare) men det garanterar en bra kundresa.
    Bra innehåll – se till att ditt innehålls språk och stil är tilltalande och informativ (och inte begränsad till en publik) om du vill att ett stort antal människor ska läsa det.
    Analytics – du kanske tycker att din webbplats ser fantastisk ut, men utan att testa alla element kan du slösa bort tid och pengar. Google Search Console och webbplatsbyggare som Ucraft hjälper dig enkelt att komma åt analyser från HotJar, Yandex Metrica och mer.

Fel # 5: Lite eller ingen SEO

Detta kan vara det ultimata felet när det gäller en webbplats. Din webbplats kan se perfekt ut, innehållet kan vara fascinerande och relevant men utan SEO kan du lika gärna inte ens publicera det. SEO är långt bortom nyckelord, även om nyckelord – särskilt långvariga sökord – är absolut nödvändiga om du vill ranka högre och öka organisk trafik.

När du har att göra med mycket konkurrensutsatta områden, som juridisk SEO, är det viktigare än någonsin att överväga dina alternativ för att förbättra dina SEO-insatser. SEO-riktlinjer förändras ständigt också, så du kanske rankar nu, men en förändring i algoritmerna kan tanka din webbplats.

En sak att tänka på är att många webbplatsbyggare kan vara något begränsade i detta avseende. Ett alternativ är att lägga ut en SEO-byrå som vet hur man optimerar alla delar av din webbplats. Du kan också prova själv. Här är bara några av de fantastiska SEO-verktygen du kan använda för din webbplats:

Ahrefs – perfekt för sökord och rangordningar. Moz Pro – analys, insikter och mer för att öka din SERP-ranking. DeepCrawl – se till att din webbplats kan genomsökas enkelt och inte har något duplicerat innehåll, spårar också bakåtlänkar. SEO-appar – använd dessa enkla integrationer för att förbättra SEO på dina titlar, beskrivningar, sociala bilder och till och med ändra robotens beteende.

Hämtmat

Att skapa din egen webbplats behöver inte vara svårt, men det tar lite tanke. Granska dessa misstag för att se till att din webbplats är användarvänlig och ständigt levererar en fantastisk användarupplevelse med intressant och relevant innehåll.

0 Shares