Fem skäl till att du bör köpa OnePlus 9 Pro

0 Shares

Under smarttelefonår har OnePlus precis börjat åldras och sprider sina vingar för att komma in i nya vertikaler och prissegment. Den senaste, förstklassiga OnePlus 9 Pro är stjärnan i företagets sortiment, och med rätta. Den senaste Pro har tagit det största språnget som en OnePlus-telefon har tagit på flera år för att förbättra kamerakvaliteten. Men utanför de nyfunna fotograferingsfunktionerna har telefonen mycket annat att göra.

OnePlus vanligtvis får grunderna rätt med sina smartphones, och så är det också med 9 Pro. Det finns en handfull funktioner som gör det värt att köpa även till dess praktiskt taget $ 1000 prislapp. Här är några av de saker som vi verkligen gillar med telefonen.

Den stora, vackra skärmen

För att göra det tydligt direkt: 9 Pro får OnePlus bästa display hittills, och den överlägsenheten sträcker sig till nästan alla aspekter av skärmen. Även om det är lika skarpt och ljust som 8 Pro, där det sticker ut är det nya LTPO-bakplanet, som tydligen låter telefonen dynamiskt slå ner uppdateringshastigheten till bara 1Hz (kontra Galaxy S21 Ultras 10Hz lägsta siffra) för att spara lite batteri. Och vid 120Hz är den supermjuk och mer än tillräckligt ljus för utomhusbruk.

Det är lugnande att 9 Pro inte har ärvt sin föregångares olika oönskade displayegenskaper, och har ett mycket mer enhetligt utseende även vid låga ljusnivåer. Ryne påpekade också i sin recension att skärmen inte flimrar eftersom den växlar mellan uppdateringsfrekvenser, vilket är goda nyheter för dem som är känsliga för sådant beteende. Kort sagt: skärmen är mycket mindre problematisk den här gången och är faktiskt rolig att använda.

Platta skärmförespråkare kanske inte är helt nöjda med 9 Pro eftersom det övre glaset fortfarande har en liten kurva längs kanterna, även om det är mindre uttalat med den här telefonen än för de flesta andra. Trots att jag föredrog platta skärmar var jag bra med den subtila bågen och stötte inte på några misstag eller oavsiktlig inmatning.

Prestanda

OnePlus marknadsföring har länge varit inriktad på råa prestanda, och det har ofta översatts till verklig användning också. Med Qualcomms senaste och bästa Snapdragon 888 har OnePlus 9 Pro mer än tillräckligt med muskler för att hantera allt du kan kasta på den – och gott om utrymme för att fortsätta i flera år till. Den nya processorn fungerar i kombination med rymligt RAM- och lagringsalternativ för en högpresterande prestanda som är konkurrenskraftig med de bästa Android-flaggskeppen.

Det betyder inte att 9 Pro kommer utan problem, dock; Snapdragon 888 tenderar att bli varm när den är under tung belastning, vilket framgår av flera användarrapporter (inklusive några av oss på AP). Men i vårt fall stötte inte både Ryne och jag på en sådan allvarlig uppvärmning utanför första gången telefoninställningen (med undantag för snabb laddning). OnePlus har bekräftat för oss att de planerar att lösa problemet under de kommande veckorna med en programuppdatering.

Supersnabb laddning

Det är häpnadsväckande hur snabbt laddning av smartphones har blivit på bara några år. OnePlus 9 Pro är ett av de snabbast laddande vanliga flaggskeppen där ute eftersom det garanterar full laddning på bara 30 minuter. Om det inte räckte har 9 Pro också samma snabba trådlösa laddningsfunktioner – vilket ger cirka 70% av laddningen på samma tid. Det här hade låtit galet knappt ett par år tillbaka, men här är vi.

Med 9 Pro skulle det inte vara ett problem om du glömde att ansluta telefonen innan du slog i sängen. Det kan enkelt ge dig en dags juice med bara några minuters laddning (vilket verkligen förstör andra telefoner åt dig). Det är lite tråkigt nu när vi till och med behöver nämna detta, men OnePlus egenutvecklade 65W-kabelad laddare ingår också i 9 Pro-butiken.

Hasselblad-smaken

Det är säkert att säga att OnePlus-telefoner aldrig har varit kända för sin kameraförmåga, trots att de annars har varit bra allround. Med sitt Hasselblad-partnerskap kunde OnePlus göra några verkliga förändringar i 9 Pro-kamerorna, som kommer igenom i form av förbättrad färgvetenskap. I våra tester producerade telefonen verklighetstrogna färger, som vi faktiskt gillade. Det har också anständigt nattprestanda och snabbare autofokus och HDR-bilder, medan den nya ultravidkameraet rundar ut paketet snyggt.

Ändå är fotokvaliteten inte kategoriledande. 9 Pro behåller några av de inkonsekvenser som vi har påpekat med tidigare OnePlus-telefoner också. I slutet av dagen är det fortfarande en bra allround som inte kommer att göra dig besviken om du inte kommer från något bättre som en Pixel. För en fördjupad titt på dess fyrkamera-inställning bör du kolla in Rynes recension av OnePlus 9 Pro, där han också jämför några av proverna med vår telefon för året 2020: Pixel 4a.

OxygenOS

Hårdvara är viktigt, men de flesta Android-smartphones med flaggskepp har liknande specifikationer nu – det är programvaran som gör att de sticker ut. Trots sin visuella omvandling med Android 11 fortsätter OxygenOS att vara det OS-skin som valts för många, inklusive vissa av oss här på AP. Det bör framgå av vår önskan att se att flera OnePlus-exklusiva funktioner gör sin väg att lagra Android någon dag.

OnePlus har finjusterat animationerna så att 9 Pro känns smidigt, så att apparna kan laddas utan dröjsmål. Även om det kan ha sina buggar, driver företaget uppdateringar snabbt och ofta – för nu, i alla fall. (Äldre telefoner får inte riktigt så mycket uppmärksamhet från företaget.)

Det kan ha förändrats, men OxygenOS är fortfarande trevligt att använda och får dig att känna dig som hemma om du byter från en lättare programvaruhud.

Bonus: Varningsreglage

En av de största fördelarna med att äga en OnePlus-telefon förblir Alert Slider. Ett snabbt tryck växlar mellan lägena ringa, vibrera och tyst. Det är enkelt och enkelt, och vi önskar att varje telefon hade funktionen.

OnePlus 9 Pro står tro mot sitt Pro-suffix och kan gå spec-for-spec med vilket Android-flaggskepp som helst. Medan kameran förblir en öm punkt för vissa, är den definitivt inte så dålig som den brukade vara i gamla tider. OnePlus gör verkligen ett bra arbete och har återigen kunnat markera rätt rutor för vissa kunder. Ändå är dess telefoner inte utan problem, och kritiker kan titta på vår lista över 9 Pro: s “värsta” funktioner.

0 Shares