Fem skäl till varför Apples iPad Pro är redo för företaget

0 Shares

ipad_pro_large_screen

Under 2010 inledde Apple iPad som en enhet för att revolutionera laptop-eran för konsumenter. Nu, med iPad Pro, är företaget inställd på att ta itu med kunden i företaget och närma sig att uppnå detta mål. Genom att kombinera kraft med nya ingångsenheter och en plattform utformad för mobil hoppas iPad Pro möjliggöra för företag att vara flexibla i hur och var de arbetar.

Men för företag som vill bli mer mobila, är iPad Pro det rätta alternativet? Och vad har förändrats för att göra företaget redo?

1. Processorkraft

En av de största faktorerna som fördröjer den utbredda användningen av tabletter på arbetsplatsen har varit dess processorkraft. Tidigare användes tabletter endast för mediekonsumtion; Eftersom processorkraften har ökat är detta dock inte längre fallet.

Förutom att titta på media kan kreativa proffs också redigera videor och innehåll. Faktum är att processorn i iPad Pro tillåter videoproducenter att redigera sitt arbete i farten, med möjlighet att köra och redigera tre 4K-videoströmmar samtidigt. Enheter som iPad Pro befriar människor från kontoret och tillåter dem att arbeta var de än befinner sig.

2. Tillbehör

Tillsammans med iPad Pro tillkännagav Apple också två nya enheter som kan fungera tillsammans med enheten. Smarttangentbordet och Apple Pencil tillför extra flexibilitet för affärsanvändare när du är på språng.

Apple Pencil till exempel gör det möjligt för designers att rita, ta anteckningar, markera dokument och kommentera foton. Till skillnad från en PC- och styluskombination, som har din hand på ett ställe och bilden skapas på en annan, gör iPad Pro och Pencil det till en mer naturlig upplevelse.

3. Större, bättre appar

Tidigare i år investerade Apple i sitt appekosystem och fördubblade storleken som var tillåten i App Store från 2 GB till 4 GB. Genom att fördubbla storleken har apputvecklare mycket mer frihet att skapa mycket kraftfulla appar som har alla funktioner du kan förvänta dig av ett vanligt skrivbordsprogram.

Med iOS 9 har app-gallring nu införlivats och det betyder att iPad Pro-användare bara kan dra nytta av de element som behövs för att ladda ner enheten, vilket ytterligare förbättrar hur appar körs på den nya iPad.

Stora och kraftfulla appar som Salesforce och Evernote och andra företagsappar kommer att bli större och mer kraftfulla, så att säljteam kan göra mer bort från kontoret. Och med stora tekniska namn som Microsoft som också skapar specifika appar för iPad Pro, kan vi snart se att surfplattor blir en produktivitetsenhet.

4. Åtkomsthantering och kontroll

Apple-enheter är välkända för sin enkelhet och användarvänlighet – en av de viktigaste drivkrafterna för dess användning i företaget; Men att hantera och ställa in flera enheter för alla företag är ingen betydelse.

Det är här programvarulösningar från tredje part, som kan hantera distribution och säkerhet för både appar och enheter och skala i takt med att organisationer växer, kan ytterligare göra det möjligt för företag när de använder iPad Pro.

5. Skapa ett harmoniskt app-ekosystem

Apple har inte varit den enda som är intresserad av att utöka sitt företagserbjudande. Microsoft har varit lika intresserad av att behålla sitt grepp om näringslivet. Men medan Apple har tagit sitt mobila erbjudande och gjort det affärsvänligt, har Microsoft kommit på det från motsatt vinkel och tagit sin affärsplattform och gjort den mobil. Även om detta på papper bara kan verka en liten skillnad, är resultaten från den verkliga världen helt annorlunda.

Apple kan leverera en harmonisk användarupplevelse med appar som är skräddarsydda för sin mobila plattform och därför specifika för vissa enheter. Microsoft försöker dock att skona en app över en mängd olika enheter, vilket innebär att mobila och stationära enheter är lurade med samma app, oavsett användningsfall. Ur en företagsanvändares synvinkel skapar detta en mindre än perfekt situation som kan vara svår att använda.

Uppnå resultat

Som ofta är fallet när man tittar på ny hårdvara, kokar det ofta ner till användarens behov. I företaget bör huvudfokus alltid ligga på att göra livet så enkelt som möjligt för en anställd. För företag som vill bli mer mobila har det aldrig funnits så många alternativ, men enhets- och applikationshantering för iPad Pro kommer att vara avgörande för företagets framgång.

Mia Harper, marknadschef, EMEIA & APAC på JAMF Software.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares