‘Filer’ för Microsofts Windows Lite OS ser fantastiskt ut att köra på en hopfällbar yta

0 Shares

Tillbaka 2015 sa Microsoft att Windows 10 skulle vara den sista versionen av Windows. Programvarugiganten ser på sitt senaste operativsystem som en tjänst som kontinuerligt uppdateras. Även om problem med både oktober 2018-uppdateringen och maj 2019-uppdateringen betyder att det inte är riktigt sant för tillfället. De flesta Windows 10-användare är fortfarande på uppdateringen från april 2018.

Enhetstillverkare fortsätter att förnya, och Chromebooks visar en helt annan framtid än den som Windows 10 erbjuder oss. Det är här den moderna “Windows Lite” kommer in.

SE ÄVEN:

Microsoft kanske inte officiellt har meddelat detta nya operativsystem ännu, som är utformat för “moderna datorer och innovativa enheter” men det har tappat några ganska stora tips om det.

Konceptdesignern Cage Ata, som nyligen gav oss sin nyföreställda Start-meny och redesignade File Explorer, har kommit med sin vision för en filhanterare för Lite OS, som han helt enkelt kallar ‘Files’.

Ata säger “Files erbjuder ett nytt sätt att interagera och ansluta till dina dokument och foton mer personligt. Det är en intuitiv upplevelse designad från grunden för hopfällbara enheter och nya formfaktorer. Med ett nytt operativsystem som utvecklas hos Microsoft, låt oss föreställa oss hur en filhanteringsapp kan utföra! “

Files erbjuder en Activity Hub som visar användningshistoriken för molnlagringsappar som OneDrive, Google Drive, Dropbox och iCloud. Det erbjuder också dina foton som ger mer utrymme för dina bilder att “sträcka ut och dra nytta av extra benutrymme” som tillhandahålls av moderna enheter.

Det finns det oundvikliga mörka läget (ovan), en förhandsgranskning av en karusellfil och ett studioläge som låter dig göra små redigeringar av filer direkt från appen.

Filer är mycket anpassningsbara också, med många tillgängliga färger så att du verkligen kan göra den till din egen.

Ata föreställer sig också att filer låter dig låsa och dölja viktiga filer och mappar på några sekunder, vilket är en bra idé.

Se konceptet nedan, inklusive hur Files skulle se ut på en hopfällbar yta eller på en smartphone. Låt mig veta vad du tycker om det i kommentarerna.

0 Shares