FileWhopper: Online stora filöverföringar görs enkelt

0 Shares

Nu mer än någonsin behöver team ett enkelt sätt att samarbeta i projekt, eftersom Covid-19 har tvingat alla att stanna hemma. Om du någonsin har försökt dela en stor fil eller mapp online, kommer du att upptäcka att de flesta molnplattformar kräver årliga eller månatliga betalningar som du kanske inte kan upprätthålla, och planen du har råd kan ha uppladdnings- eller lagringsgränser som bara inte inte klippa den.

För ett tag sedan behövde jag skicka en mapp på cirka 400 GB till fem av mina besättningsmedlemmar så att vi kunde slutföra en mycket viktig och tidskänslig uppgift. Det skulle vara en engångs sak och jag hade inte råd att spendera våra begränsade resurser på att betala för en månads prenumeration på en molntjänst. Men eftersom jag inte hade så mycket val valde jag att undersöka för att jämföra priser och veta den bästa plattformen att välja.

Som tur skulle ha snubblat jag på FileWhopper.com. Jag besökte webbplatsen för att se vad jag skulle hitta. Jag upptäckte att du inte bara kan dela filer och mappar på upp till 10 TB säkert utan att komprimera dem, det råkar också vara en pay-as-you-go-tjänst som ger dig en offert baserat på storleken på din överföring. Jag fick bara prova det.

Den här plattformen hade allt jag behövde. Det tillåter uppladdningar och nedladdningar samtidigt så att mina besättningar inte behövde vänta på att processen skulle slutföras i mitt slut innan de kunde börja ta emot filerna – Det skulle ha varit slöseri med vår dyrbara tid.

Och skulle vår internetanslutning släppa, skulle överföringen helt enkelt pausa, snarare än att misslyckas och börja om igen när anslutningen kommer upp igen. Du kan föreställa dig vad det innebär att ha uppnått 50% framsteg när det gäller att dela en 400 GB-fil bara för att börja om igen eftersom din ISP har en “dålig luftdag” (ordspel).

Jag går igenom hela processen för att framgångsrikt dela filer med FileWhopper:

När du besöker webbplatsens huvudsida kommer du att märka att din första överföring av 5 GB är helt gratis, vilket för mig var en trevlig välkomstpresent.

Jag klickade sedan på knappen Välj mapp och valde den enda mapp jag behövde dela med mitt team. En recension av min beställning visades direkt. Jag kunde se detaljerna i mappen och mitt överförings-ID.

Filstorleken var 439,21 GB med en initial prisuppgift på 9,90 USD – Mycket enkelt, för att inte tala om överkomligt. Jag märkte att jag kunde beställa följande tilläggstjänster:

14 ytterligare dagar med mapplagring 5 ytterligare nedladdningar av din mapp Mappförsäkring

Jag behövde ytterligare 5 nedladdningar, vilket kostade 10 USD extra. De 14 dagarna av mapplagring räckte för mig så det var inte nödvändigt att begära mer. Kostnaden för min överföring var bara 19,90 dollar. Jag vet att jag kommer att ha spenderat mer om jag hade gått för en tjänst som krävde periodiskt abonnemang.

En annan sak som jag märkte var att tjänsten endast stöds i Windows OS. Jag brydde mig inte eftersom jag och mitt team använder Windows ändå.

När jag hade granskat min beställning klickade jag på knappen Registrering. Jag var tvungen att skapa en profil innan jag kunde fortsätta betala. Jag skrev mitt namn och e-postadress. Jag tillhandahöll verifieringskoden som skickades till min inkorg och valde ett lösenord för att säkra mitt konto. Därefter representerades namnet på mappen som jag skulle dela med en unik kod. Vilket jag tycker är en säkerhetsåtgärd. Knappen Bekräfta och betala blev också aktiv. Jag betalade mycket enkelt med mitt kort. Du har också möjlighet att använda PayPal.

Betalningsprocessen var felfri. Jag fick ett bekräftelsemeddelande med mina betalningsuppgifter. Jag omdirigerades till mitt personliga konto och kunde se detaljerna i min filöverföring. Uppladdningen väntade.

När jag klickade på Starta överföringsknappen fick jag en mycket användarvänlig app som automatiskt avinstallerades efter att min överföring var klar. Appen var tänkt att säkerställa att min överföring var säker och oavbruten. Även om jag tappade internetanslutningen eller stängde av min dator går inte uppladdningsförloppet förlorat. Vad kan vara bekvämare än så?

Jag blev uppriktigt imponerad eftersom FileWhopper betraktade det faktum att att använda vilken webbläsare som helst för att överföra stora filer eller mappar kan stava undergång när som helst. Överföringen går inte tillräckligt snabbt, och om ett oväntat fel inträffar förlorar du uppladdnings- / nedladdningsförloppet och börjar om.

Appen var mycket användbar på följande sätt:

    Det skapade ett lösenord för att kryptera min mapp och se till att endast de jag godkänner kan ladda ner den. Mitt team kunde ladda ner mappen samtidigt som den laddades upp. Den multitrådade tekniken möjliggör snabb överföring så länge din internetanslutning är stark.

När appen startade och jag noterade mitt lösenord angav jag platsen för uppladdningsmappen på min dator och började ladda upp. Det tog lite tid att kryptera mappen och förbereda den för en säker överföring.

Efteråt skickade jag länken till mitt team för att börja ladda ner mappen. Jag kunde övervaka uppladdnings- och nedladdningsstatusen i appgränssnittet. Jag kunde också se uppladdningshastigheten, som ofta ändrades beroende på min internetanslutning. Det visade också ungefärlig tid för uppladdnings- och nedladdningsprocessen. Jag ställde in appen för att stänga av min dator efter uppladdningen.

Jag bestämde mig för att se hur effektiv deras kundsupporttjänst är. Jag kontaktade dem med några frågor och de skickade ett mycket snabbt svar och svarade på alla mina frågor med stor detalj. Wow! Mitt hjärta vann.

Jag kan verkligen rekommendera FileWhopper till mina vänner. Den enda nackdelen är att den för närvarande inte stöds på Mac, Linux, iOS eller Android. Annat än det är det ett bra alternativ om du behöver överföra stora filer till ett bra fynd och utan stress.

0 Shares