Filhanteraren för Windows 10 är nu tillgänglig som Microsofts öppna filkod

0 Shares

Filhanteraren för Windows 10

Kasta dig tillbaka flera år så kommer du ihåg Windows 3.0 och tidigare. Det var när Microsoft började ta med hemdator till massorna, och för alla som är uppvuxna på moderna Windows gör bristen på Start-menyn, aktivitetsfältet och andra komponenter att operativsystemet verkar föråldrat och oanvändbart.

Men använd det gjorde vi! Då fanns det ingen File Explorer, utan File Manager istället – och det är något som människor ibland känner sig nostalgiska om. För ett par dagar sedan öppnade Microsoft File Manager-koden och en Windows 10-version har släppts.

Källkoden – såväl som den sammanställda File Manager för Windows 10-projektet – är tillgänglig för nedladdning från GitHub. Det har varit ett tioårigt projekt, efter att Craig Wittenberg har anpassat och finkat för sitt eget personliga bruk. Han har släppt inte bara sin personliga version av File Manager utan också originalversionen, om än uppdaterad för att köras på Windows 10.

Med valet mellan de två byggnaderna kan du prova File Manager i sin ursprungliga form eller dra nytta av de ändringar och tillägg som har gjorts i version 10.0. Vad kan du förvänta dig av File Manager v10.0? Här är listan över ändringar:

    OLE dra / släpp stödkontrolltecken (t.ex. ctrl + C) mappa till aktuell genväg (t.ex. ctrl + c -> kopiera) istället för att ändra enhetsskärning (ctrl + X) följt av klistra in (ctrl + V) översätts till en filflyttning som man kan förvänta sig vänster- och högerpilar i trädvyn expandera och kollapsa mappar som i Explorer tillade sammanhangsmenyer i båda rutorna förbättrade sättet med vilket ikoner visas för filer F12 kör anteckningar eller anteckningar ++ på den valda filen flyttade ini-filen plats till% AppData% Roaming Microsoft WinFile Search kan innehålla ett datum som begränsar de filer som returneras till dem efter det angivna datumet; utdata sorteras också efter datum istället för efter namnet Sök innehåller ett alternativ om underkataloger ska inkluderas ctrl + K startar ett kommandoskal (ConEmu om det är installerat) i den aktuella katalogen; shfit + ctrl + K startar ett förhöjt kommandoskal (endast cmd.exe) Goto (ctrl + G) gör att man kan skriva några ord i en sökväg och få en lista med kataloger; att välja en ändring av den katalogen. Endast enhet c: indexeras. Användargränssnittet visar reparationspunkter (t.ex. Junction-poäng) som sådan tillagd enkel navigering framåt / bakåt (troligen måste förbättras) Visa-kommandot har ett nytt alternativ för att sortera efter datum framåt (äldsta överst); normal datum sortering är nyast på toppen

Du kan ladda ner File Manager v10.0 från GitHub – gå bara till avsnittet Releases för att ta tag i programvaran.

0 Shares