Fixa för Windows 10-filassocieringsproblem nu vid testning

0 Shares

Microsoft har äntligen åtgärdat många av de otaliga problemen med den fördjupade uppdateringen av Windows 10 oktober 2018, men en fråga som den ännu inte har tagit upp är den som har att göra med filassociationer.

Med detta problem kan Windows inte komma ihåg vilka program du vill använda för att öppna vissa filer med som standard. Detta var ett problem som Insiders rapporterade till Microsoft redan i maj, men som – precis som problemet med borttagning av filer – missades. Företaget meddelade tidigare att det arbetar med en fix som den hoppas kunna lansera i slutet av månaden.

SE ÄVEN:

Den goda nyheten är att om du är en Windows Insider, så är fixen tillgänglig nu, som en del av den nyligen släppta 19H1 Build 18282.

Microsoft säger att den här lösningen fixar “ett problem som resulterar i att vissa användare inte kan ställa in standardinställningar för Win32 för vissa app- och filtypskombinationer med kommandot Öppna med … eller via Inställningar> Appar> Standardappar. “

Förutsatt att testning går bra kommer denna fix att rullas ut till Insiders på långsamma och Release Preview-ringar, och icke-Insiders i sinom tid.

Bildkredit: olly / Shutterstock

0 Shares