Fler problem dyker upp med den buggiga Windows 10 oktober 2018-uppdateringen

0 Shares

Som du vet nu tvingades Microsoft att sätta Windows 10 oktober 2018-uppdateringen på is efter rapporter om att de tog bort användarfiler. Vad som gjorde problemet ännu värre var att Insiders hade rapporterat problemet till Microsoft för månader sedan, men programvarugiganten misslyckades med att ta itu med det.

Medan funktionsuppdateringen är tillbaka i test har icke-insiders upptäckt ytterligare problem med den. Först och främst, om du använder det inbyggda zip-verktyget för att extrahera en fil till en mapp där en version av den filen redan finns (även om den har olika data), händer faktiskt ingenting.

SE ÄVEN: Windows 10 oktober 2018 Uppdatering nästan redo för re-release

Vad skall hända är Windows-fläckar det finns en fil med samma namn, visar en varning som frågar om du vill skriva över den befintliga filen, och om du gör det, skriv över den. Men varningsmeddelandet saknas, och så det som händer är att Windows upptäcker att det finns en fil med samma namn, visar inte frågan, kopierar inte filen men berättar inte att den inte har gjort det heller.

Åh, och naturligtvis var detta ett fel som Insiders rapporterade till Microsoft för ett tag sedan, men som inte fixades under testningen.

Förutom filraderingsbråk, visning av ljudproblem, dåliga ljuddrivrutiner, problem med Edge- och Store-appar och ovanstående zip-problem rapporterar användare också att vissa Unicode-tecken – till exempel de svarta och vita stjärnsymbolerna (Unicode 2605 respektive 2606) – visas inte i många appar.

Medan de flesta av dessa frågor inte är viktiga och borde vara lätta att fixa, kommer det faktum att de har gjort sig igenom Insider-testprocessen, även efter att ha rapporterats till Microsoft, återigen ifrågasätter om de rusar ut två funktionsuppdateringar per år är verkligen en så bra idé.

0 Shares