Företag som släpar efter efter Windows 10-migrering

0 Shares

Windows 7-support upphör om sex månader från och med nu, även om företag kommer att kunna betala för Windows 7 Extended Security Updates (ESU) i ytterligare tre år – till en ratchet kostnad. Windows Enterprise-kunder kan förvänta sig att betala $ 25 per enhet för uppdateringarna och öka till $ 100 under det tredje året. För Windows 7 Professional är utgångssiffran $ 50 per enhet och stiger till $ 200.

Medvetna om att tiden är slut har många företag redan flyttat till Windows 10, men ett stort antal är fortfarande betydligt efter i att slutföra migreringsprocessen, enligt nya resultat från slutpunkthantering och säkerhetsföretag 1E.

Av de 600 ledande IT-beslutsfattarna som undersöktes fann 1E att oroande 32 procent av slutpunkterna lämnades okonverterade.

Enligt sin rapport, Windows 10 2020: Beyond the Migration, säger 82 procent av organisationerna att säkerhet är en motiverande faktor för att slutföra migreringen, men 56 procent erkänner att det bara inte händer tillräckligt snabbt. Detalj-, distributions- och transportindustrin ligger längst efter med bara 65 procent av migrerade enheter, även om finansiella tjänster, offentlig sektor, bygg och fastigheter samt media-, fritids- och underhållningsföretag inte är mycket bättre med 66 procent.

För sex månader sedan fann Kollective att innehållsleveranserna så många som 43 procent av företagen fortfarande körde Windows 7 och 16 procent av IT-proffsen fortfarande körde Windows XP och Windows Vista, trots att stöd för dessa slutade för mer än tre år sedan.

Bildkredit: Twin Design / Shutterstock

0 Shares