Förhandsgranskning av Sony Xperia Z2

0 Shares

Många telefoner lanseras vid Mobile World Congress i Barcelona, ​​men den här gången är vi mest glada över Sony Xperia Z2.

Det första vi märkte är designen. Det ser ut och känns väldigt lik de äldre syskonen inom Z-intervallet. Det finns fortfarande en blandning av glas och metall på både fram- och baksidan. Vi märkte att det har satts ihop vackert. Sonys ingenjörer har gjort ett bra jobb med att få iPhones lika byggkvalitet.

Det är fortfarande lite vattentätt och dammtätt som sina föregångare. Den kan sänkas ner i vatten upp till 1,5 m på djupet i cirka 30 minuter. Hur många telefoner har du brutit och släppt ner den på toaletten på en utekväll? Med Z2 försvinner dessa problem helt.

Små förändringar från Z1 är dess 5,2 tums skärm samt en tunnare ram. Den är också tunnare vid 8,2 mm. Det känns väldigt lätt att hålla, och det är inte mycket problem för dig som har mindre hand.

Den har en helt ny Live Color LED-skärm med en upplösning på 1080p. Live Color-tekniken innebär att det blir mycket rikare färger och mycket bättre bakgrundsbelysning.

Z2 kommer att ha den högre 801 Quadcore Snapdragon-processorn med klockhastigheter på 2,3 GHz. Inte en enorm uppgradering från Z1 men kommer att kunna hantera allt du kastar på den. Det finns också fördelen med 3 GB RAM. Perfekt för multitasking.

Batterier har alltid varit något av ett problem med smartphones med större skärm, helt enkelt på grund av kraften som skärmen behöver för att köra. Speciellt på ljusare inställningar. Men med Z2s 3200mAh-batteri borde det ge anständig livslängd från en enda full laddning.

Nu är här vad vi var glada över, möjligheten att fånga 4K-video. Det enda problemet med detta är att faktiskt njuta av det du behöver en 4K-TV. Fortfarande är framtidssäkra telefoner inte en dålig sak, och kvaliteten på bilderna på själva skärmen är fortfarande imponerande. Det finns en 20,1 megapixelkamera för stillbilder, med en uppgraderad sensor än Z1. Sony har också installerat sin SteadyShot-bildstabilisering för att bekämpa suddighet.

Sony Xperia Z2 är packad med det senaste Android 4.4 KitKat-operativsystemet med Sonys egen hud överst för att ändra hur vissa ikoner ser ut. Inte en enorm fråga eftersom det fortfarande är mycket tydligt vilken app som är vad och kommer att kännas mycket bekant för dina Android-användare där ute.

Några av Sonys tweaks till operativsystemet kommer att vara en smart bakgrundsbelysningsfunktion. Det betyder att om du tittar bort från telefonen stängs bakgrundsbelysningen av. En annan är handskläge. Särskilt användbart under vintermånaderna. Och slutligen, smart samtalshantering. En mjukvara som låter dig svara och ignorera samtal med hjälp av handgester.

Telefonen är tillgänglig för förbeställning från Carphone Warehouse och även Phones4U. Det kommer också att finnas ett simfritt alternativ för dem som inte vill att det ska kopplas till ett kontrakt. Du kan förväntas betala cirka 550 £ för detta. Telefonen släpps den 1 maj.

0 Shares