Förhandsgranskning av Windows Terminal nu tillgänglig för nedladdning

0 Shares

Windows Terminal

Vid sin Build 2019-utvecklarkonferens tidigare i år avslöjade Microsoft den Linux-inspirerade Windows Terminal, som ger åtkomst till Command Prompt, PowerShell och WSL (Windows Subsystem for Linux) på ett ställe.

Koden har funnits tillgänglig för nedladdning och kompilering under en liten stund, men nu har Microsoft släppt en färdig Windows Terminal-app som alla kan testa.

Se även:

I beskrivningen av open source-projektet säger Microsoft att: “Windows Terminal är en ny, modern, snabb, effektiv, kraftfull och produktiv terminalapplikation för användare av kommandoradsverktyg och skal som Command Prompt, PowerShell och WSL. Dess viktigaste funktioner inkluderar flera flikar, Unicode- och UTF-8-teckenstöd, en GPU-accelererad textåtergivningsmotor och anpassade teman, stilar och konfigurationer “.

Varnar för att detta är en app som fortfarande är under utveckling, säger företaget:

Den här mycket tidiga förhandsversionen innehåller många användbarhetsproblem, särskilt bristen på stöd för hjälpmedel. Mycket av det interna arbetet för att stödja detta är slutfört och det är vår högsta prioritet att stödja hjälpmedel snart. Följ detta problem på GitHub för att följa framstegen: https://github.com/microsoft/terminal/issues/634

Fler förhandsgranskningsbyggnader lovas, men just nu har tidslinjen delats.

Om du vill ta appen kan du ladda ner den från Microsoft Store.

0 Shares