Förhandsgranskning av Windows Virtual Desktop blir offentlig

0 Shares

Vinklad Microsoft-logotyp

Tillbaka i september förra året meddelade Microsoft lanseringen av sitt virtuella skrivbord för att Windows ska kunna köras i molnet.

Vid den tiden var det dock bara en privat förhandsvisning. Idag lanseras den offentliga förhandsvisningen, så alla med en Azure-prenumeration kan testa tjänsten.

Windows Virtual Desktop erbjuder förenklad hantering, en Windows 10-upplevelse med flera sessioner, optimeringar för Office 365 ProPlus och stöd för RDS-skrivbord och appar för Windows Server Remote Desktop Services. Det betyder att användare kan distribuera och skala Windows-datorer och appar på Azure snabbt och med inbyggd säkerhet.

Det bör vara attraktivt för företag som behöver fortsätta att stödja Windows 7 äldre applikationer när de migrerar till Windows 10. De kommer att kunna använda Windows Virtual Desktop för att virtualisera Windows 7-datorer med gratis utökade säkerhetsuppdateringar (ESU) fram till januari 2023 – – tre år efter slutet av utökat stöd.

Microsoft säger på sin blogg, “När vi börjar offentlig förhandsvisning kommer vi att fortsätta lyssna och ta feedback för att säkerställa att vi uppfyller dina behov när vi går mot allmän tillgänglighet under andra halvan av kalenderåret 2019.”

Företaget förväntar sig att Virtual Desktop kommer att få mer funktionalitet tillsammans med tredje part. Citrix Cloud-tjänster kan användas för att utöka Windows Virtual Desktop-funktioner och genom partnerskap med Samsung kommer Windows Virtual Desktop att ge mobila medarbetare tillgång till en fullständig Windows 10- och Office 365 ProPlus-upplevelse med Samsung DeX.

Mjukvaru- och tjänsteleverantörer kommer också att utöka Windows Virtual Desktop för att erbjuda riktade lösningar på Azure-marknaden. Dessutom kommer Microsoft Cloud Solution Providers (CSPs) att leverera end-to-end desktop-as-a-service (DaaS) erbjudanden och mervärdestjänster till sina kunder.

För att börja använda virtualiseringsmiljön måste användarna ställa in en Azure-prenumeration. De kan sedan välja vilken typ av virtuella maskiner (VM) och lagring de vill passa deras miljö. Kostnaderna kan optimeras genom att dra nytta av Reserverade instanser (upp till 72 procent rabatt) och genom att använda Windows 10 med flera sessioner.

För användare som har åtkomst till Windows 10 och Windows 7-stationära datorer och appar, finns det ingen extra kostnad om de är befintliga Microsoft 365 F1 / E3 / E5, Windows 10 Enterprise E3 / E5 eller Windows VDA-kunder. För Windows Server-stationära datorer och appar finns det ingen extra kostnad för befintliga Microsoft RDS Client Access License (CAL) -kunder.

Du kan komma igång på Microsoft Azure-webbplatsen.

Bildkredit: spateletail / Shutterstock

0 Shares