Första konsument VR-headsetet för mobiltelefoner är byggt för LG G3

0 Shares

Vi har väntat och väntat på att Samsung ska visa sin hand angående det läckta Gear VR, men Vortex VR slog det helt enkelt med ett telefoncentrerat headset – och det är till LG G3.

VRTX I är uppbyggd kring LG: s flaggskeppssmartphone och headsetet har ett 100-graders synfält och är 3D-tryckt i samarbete med 3D-system och GameFace Labs. Headsetet tillkännagavs vid den årliga PAX Prime-konferensen i Seattle, Washington USA.

Som framgår av bilden kan G3 säkert inbäddas i headsetet, vilket ger skärmen som du kommer att stirra på på mycket nära avstånd. G3: s 2560×1440-skärm borde dock ge en ganska tydlig bild, och det är fortfarande vårt val för den bästa smarttelefonen i världen just nu.

Annars är detaljerna få – det är ännu inte klart när du kan beställa VRTX I (Vortex webbplats är för närvarande lösenordsskyddad) och inget pris nämndes. Vi är inte ännu medvetna om ett överflöd av mobilspel och appar som är utformade för att faktiskt använda ett sådant headset för närvarande.

Vortex VR säger att det kommer att följa detta G3-headset med andra som fokuserar på andra Android-enheter, och eftersom de är 3D-tryckta, föreställer vi oss att alla ska passa perfekt till den enhet den är avsedd för. Vi får mer information när de kommer.

LÄS MER: Samsungs Gear VR-headset kan låta dig växla mellan virtuell och verklighet

0 Shares