Fortnite kommer till Android – stöds din telefon och kommer spelet någonsin att träffa Google Play?

0 Shares

Fortnite för Android-installation

Fortnite blev snabbt en spelupplevelse, och väntetiden på att Battle Royale-spelet skulle komma till Android har känts som en lång. Medan Fortnite för iOS redan är verklighet, förblir Fortnite för Android någonstans i horisonten.

Men det är inte att säga att det inte finns några nyheter om Android-versionen av spelet. En lista kom nyligen fram som verkar avslöja telefonerna som kommer att stödja Fortnite, och det finns ett ihållande rykte om att spelet initialt kommer att lanseras som en exklusiv titel för den kommande Samsung Galaxy Note 9. Nu verkar det som om Fortnite kanske aldrig kommer att göra det till Google Play, där Epic Games verkar se till att undvika att betala Google en del av Fortnite-relaterade inkomster.

Se även:

Vi har vetat i ett par månader att Fortnite gör sin väg till Android, och de senaste dagarna har små utdrag av information glidit ut. Information som delas av XDA Developers antyder inte bara att Fortnite – tillfälligt – kommer att vara exklusivt för Galaxy Note 9 (vilket i sig antyder ett släppdatum), utan också att spelare måste ladda ner spelet direkt från Epic snarare än genom Play Store.

Att gå in på källkoden för Fortnite Mobile-sidan på Epic Games webbplats är en uppenbarelse. Det finns länkar till bilder som visar hur man laddar ner mobilversionen av Fortnite via en webbläsare, och referenser till säkerhetsbehörigheterna som är “nödvändiga för att installera alla appar utanför Play Store”. Detta tyder starkt på att Fortnite kommer att göras tillgängligt som en direkt nedladdning från Epic snarare än att visas i Google Play – snyggt undvika 30 procent nedskärning som annars skulle betalas till Google.

Även om detta är bra nyheter för Epic, kommer att erbjuda Fortnite som direkt nedladdning konsekvenser för spelare – de måste aktivera tredjepartsappinstallationer, och detta kommer med säkerhetsmässiga konsekvenser. Med lanseringen av Samsung Galaxy Note 9 nu bara några dagar borta kanske vi inte behöver vänta länge för att se exakt vad Epics strategi är. Under tiden är här en lista över telefoner som är kända för att vara kompatibla med spelet:

Google Pixel 2 Google Pixel 2 XL Huawei Mate 10 Huawei Mate 10 Lite Huawei Mate 10 Pro Huawei P10 Huawei P10 Plus Huawei P10 Lite Huawei P9 Huawei P9 Lite Huawei P8 Lite (2017) LG G6 LG V30 LG V30 + Motorola Moto E4 Plus Motorola Moto G5 Motorola Moto G5 Plus Motorola Moto G5s Motorola Moto Z2 Play Nokia 6 Razer Phone Samsung Galaxy A5 (2017) Samsung Galaxy A7 (2017) Samsung Galaxy J7 Prime (2017) Samsung Galaxy J7 Pro (2017) Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy On7 (2016) ) Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 + Samsung Galaxy S7 Samsung Galaxy S7 edge Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 + Sony Xperia XA1 Sony Xperia XA1 Ultra Sony Xperia XA1 Plus Sony Xperia XZ Sony Xperia XZs Sony Xperia XZ1

Bildkredit: XDA-utvecklare

0 Shares