Framtida telefoner? Det handlar om sammanhang

0 Shares

När Google snappade upp den brittiska artificiella intelligensspecialisten DeepMind Technologies för några veckor sedan för en rapporterad $ 400m, var det inte för att det var intresserat av grundaren Demis Hassibis utmärkta speldesignuppgifter eller schackfärdigheter.

Det beror på att företaget för länge sedan har satsat på gården att dess framtid inte bara handlar om att hitta saker för dig som du vill veta, det räknar ut vad du kommer att vilja veta och få det till dig innan du vet att du vill att veta det.

För att omformulera Donald Rumsfeld är Googles stora vision att om det kan lära sig tillräckligt om dig vad du är intresserad av, finns det inga fler ‘kända okända’.

Och Google är inte ensam. Microsofts grundare Bill Gates har länge förespråkat en liknande vision som visar mock-ups av hur den kända kända världen ser ut på CES 2006. Apples Siri, på sin strävan att vara den ultimata personliga assistenten, är en liknande strävan.

Men det är Google som är i nyheterna igen. Förra veckan upptäcktes att standardstart- / startskärmen för Nexus 5 nu heter ‘Google Now’, vilket antyder hur viktigt kontextuell sökning är för Android framtid.

Och det är inte bara Android. Såvitt ryktfabriken online vet kommer Google Now och Siri att ligga till grund för Googles och Apples smartklockor. Det betyder skärmar med handledsstorlek som visar dig vad du behöver veta, när du behöver veta det snarare än att fastna i nya appar som vissa andra smartklockor vi kan nämna.

LÄS MER: Google Nexus 5 recension

0 Shares