Framtida Windows 10 bygger för att serveras baserat på kvalitet, inte frekvens

0 Shares

Windows Insiders har för närvarande ett urval av tre testringar – snabb, långsam och release förhandsvisning. Snabbringen ser flest släpp – vanligtvis en nybyggnad i veckan – och dessa tenderar att vara minst stabila. Långsamma ringflyg kommer mycket mindre ofta ut och är mer tillförlitliga och mindre buggiga. Release Preview är för dem som vill ha tidig åtkomst till serviceuppdateringar på släppta versioner av Windows 10.

Så har det varit i flera år, men nu håller Microsoft på att göra en stor förändring som fokuserar på kvalitetsvinkeln för byggnader och bättre stöder parallella kodningsinsatser.

Med tanke på att varje Windows-uppdatering – både stora och små – verkar införa fler problem för användarna, måste fokus på kvalitet vara bra, men i det här fallet handlar det verkligen mer om att göra det tydligare vem de olika byggversionerna är för : Insiders kan nu välja en ‘kanal’ som representerar den kvalitet de är bekväm med, och de befintliga ringarna kommer att genomgå ett namnbyte.

Den snabba ringen blir Dev-kanalen, den långsamma ringen till Beta-kanalen och Release Preview-ringen blir Release Preview Channel.

Denna förändring träder i kraft senare denna månad.

Microsoft förklarar vem var och en av kanalerna är för:

Dev Channel

Perfekt för högteknologiska användare. Insiders i Dev Channel får byggnader som är tidigast i en utvecklingscykel och innehåller den senaste pågående arbetskoden från våra ingenjörer. Dessa byggnader kommer att ha grova kanter och viss instabilitet som kan blockera viktiga aktiviteter eller kräva lösningar.

Dessa byggnader matchas inte med en specifik Windows 10-version. Nya funktioner och OS-förbättringar i den här kanalen kommer att visas i framtida Windows 10-utgåvor när de är redo och kan levereras som fullständiga OS-uppdateringar eller serviceutgåvor. Insiderfeedback här hjälper våra ingenjörer med större korrigeringar och ändringar av den senaste koden.

Betakanal

Perfekt för tidiga personer. Insiders och IT-proffs i Beta Channel kan kolla in kommande Windows 10-funktioner, samtidigt som de fortfarande får relativt tillförlitliga uppdateringar som valideras av Microsoft.

Som en del av Betakanalen kommer Insiders att se byggnader som kommer att knytas till en specifik kommande release, som 20H1 tidigare. Din feedback kommer att vara särskilt viktig här, eftersom det hjälper våra ingenjörer att se till att viktiga frågor identifieras och åtgärdas innan en större release.

Släpp förhandsgranskningskanal

Insiders och IT-proffs i förhandsgranskningskanalen kommer att ha tillgång till den kommande versionen av Windows 10 innan den släpps till världen, med avancerade kvalitetsuppdateringar och vissa viktiga funktioner. Dessa builds stöds av Microsoft. Release Preview Channel är där vi rekommenderar att företag förhandsgranskar och validerar kommande Windows 10-utgåvor innan bred distribution inom deras organisation.

Det är det för nu, men Microsoft säger att det kan introducera ytterligare kanaler för Insiders i framtiden.

Testare byts automatiskt från sin nuvarande ring till motsvarande kanal när ändringen träder i kraft och kan när som helst justera sitt kanalval genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program.

Övergången till kanaler är inte unik för Windows 10. Microsoft kommer också att tillämpa ändringen på Windows- och Office-program och Microsoft Edge och Microsoft Teams inom en snar framtid.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares