Från och med juli behöver användare av Windows 7 och Windows Server 2008 SHA-2-support för att få uppdateringar

0 Shares

Windows 7 på nära håll

Microsoft har meddelat att från mitten av juli kommer Windows 7 och Windows Server 2008-användare som vill fortsätta att få uppdateringar behöva stöd för SHA-2-kodsignering.

Förändringen införs eftersom “säkerheten för SHA-1-hashalgoritmen har blivit mindre säker med tiden på grund av svagheter som finns i algoritmen, ökad processorprestanda och tillkomsten av molnbearbetning”.

Se även:

Nyheten delades av Mary Jo Foley som säger att kravet gäller för Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1 och Windows Server 2008 SP2.

Microsoft förklarar också kraven i ett supportdokument:

För att skydda din säkerhet är Windows-operativsystemsuppdateringar dubbelsignerade med både SHA-1 och SHA-2 hashalgoritmer för att verifiera att uppdateringar kommer direkt från Microsoft och inte manipulerades med under leveransen. På grund av svagheter i SHA-1-algoritmen och för att anpassa sig till branschstandarder signerar Microsoft endast Windows-uppdateringar med den säkrare SHA-2-algoritmen.

Kunder som kör äldre OS-versioner (Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1 och Windows Server 2008 SP2) måste ha SHA-2-kodsigneringsstöd installerat på sina enheter senast i juli 2019. Alla enheter utan SHA-2-stöd kommer inte att vara erbjöd Windows-uppdateringar efter juli 2019. För att hjälpa dig förbereda dig för denna ändring kommer vi att släppa stöd för SHA-2-signering 2019. Vissa äldre versioner av Windows Server Update Services (WSUS) kommer också att få SHA-2-support för att leverera SHA- 2 signerade uppdateringar. Se avsnittet Produktuppdateringar för migreringstidslinjen.

Enligt en tidslinje som delas av Microsoft kommer fristående uppdateringar som introducerar SHA-2-kodsignstöd att släppas som säkerhetsuppdateringar från 12 mars. Den 16 juli säger företaget: “Uppdateringar för äldre Windows-versioner kräver att SHA-2-kodsigneringsstöd är installerat. Support som släpptes i mars och april kommer att krävas för att fortsätta att få uppdateringar om dessa versioner av Windows.”

Bildkredit: Claudio Divizia / Shutterstock

0 Shares