Från och med nu kommer Apple att hålla sina försäljningssiffror hemliga

0 Shares

Apple iPhone-logotyp

Apple har meddelat att det från och med nästa kvartal inte längre kommer att rapportera enhetsförsäljningssiffror för iPhones, iPads och Macs. Nyheten kom vid företagets Q4-inkomstsamtal där det avslöjades att iPhone-enhetens försäljning har varit statisk – trots en ökad intäkt.

Förändringen är i linje med hur Apple redan behandlar annan hårdvaruförsäljning – som Apple Watch och HomePod – som de grupperar i stället för att avslöja försäljning i enskilda kategorier.

Se även:

Tim Cook säger att det inte är bra att ge information om enhetsförsäljning eftersom det inte ger en klar bild av hur företaget faktiskt presterar. Men konsumenter, investerare och marknadsanalytiker kommer helt säkert inte att vara överens. För de flesta är det antalet enheter som skiftats av ett företag som indikerar framgång eller misslyckande för en viss produkt.

Vid intäktssamtalet sa Apples CFO, Luca Maestri:

Som vi har sagt många gånger är vårt mål att skapa fantastiska produkter och tjänster som berikar människors liv och att ge en enastående kundupplevelse så att våra användare är mycket nöjda, lojala och engagerade. Som framgår av vår ekonomiska utveckling de senaste åren är antalet sålda enheter under en 90-dagarsperiod inte nödvändigtvis representativ för den underliggande styrkan i vår verksamhet.

Som en del av ändringen byts namn på kategorin “Andra produkter” till “Wearables, Home and Accessories”. Apple säger också att framåt kommer det att släppa vad det beskriver som “kvalitativa uttalanden” om produktförsäljning med oregelbundna intervaller.

Bildkredit: Handrobot / Shutterstock

0 Shares