Free app hjälper konsumenter att förstå och minska sin cyberrisk

0 Shares

SAFE Me-appen

Internetbrott är ett stort problem och många oroar sig för hotet om att deras personuppgifter blir stulna, vilket leder till identitetsstöld.

En ny kostnadsfri app från cybersäkerhet och specialist för digital kvantifiering av affärsrisker Lucideus syftar till att fundamentalt förändra hur konsumenter skyddar och skyddar sina digitala liv.

SAFE Me använder sig av AI och maskininlärning för att ge varje individ en cyberrisk (eller brott sannolikhet) på en skala från noll till fem baserat på en kombination av faktorer inklusive enhetssäkerhet, exponering på den djupa och mörka banan, cybersäkerhetsmedvetenhet och mer.

Det lyfter fram alla lösenord som kan ha blivit utsatta för intrång och betygsätter enhetens säkerhet baserat på faktorer som om ett skärmlås eller enhetskryptering är aktiverat. Appen innehåller också ett antal korta säkerhetskurser för att hjälpa människor att förstå och förbättra sin säkerhetsställning. Varje kurs har ett frågesport i slutet för att ge lärande upplevelsen.

SAFE Me-appen 2

“Genomsnittskonsumenten är tekniskt kunnig till en punkt, men cybersäkerhet är kanske deras svagaste kompetensområde. De kan exakt rapportera batteriets livslängdsprocent och dela gigabyte dataanvändning, men om du ber dem att kvantifiera – eller till och med beskriva – deras cyberrisk skulle de allra flesta inte veta var de skulle hitta svaret, säger Saket Modi, VD för Lucideus. “SAFE Me är utformat för att hjälpa konsumenter att omstrukturera sitt cybermedvetande. Vi har utformat en lösning som ger konsumenterna möjlighet att enkelt övervaka och förstå deras cyberrisk på alla sina enheter och de digitala plattformar som de ofta använder, t.ex. I realtid. SAFE Me förser konsumenterna med den kunskap som behövs i dagens digitala miljö. Genom att samla en digital, spelad, lättförståelig och mobil först-upplevelse. “

SAFFE Me finns i tre versioner, Basic, Enterprise och Platinum, för att passa ett brett utbud av cybersäkerhetsbehov på konsument- och affärsnivå. Den är tillgänglig från idag i App Store och i Play Store.

0 Shares