Free, kontorsvit med öppen källkod LibreOffice anländer till Microsoft Store – med en prislapp

0 Shares

LibreOffice Microsoft Store

LibreOffice är ett av många kostnadsfria alternativ till Microsoft Office, och kontorspaketet med öppen källkod har nu anlänt till Microsoft Store.

Medan många kommer att vara nöjda med utseendet på en Store-version av programvaran, kommer vissa att bli besvikna över att appen inte är gratis. Åtminstone inte vid första anblicken. Det finns en prislapp på 2,99 USD kopplad till Libre Office, men det här är inte nödvändigtvis en anledning att låta detta skjuta upp dig.

Se även:

Appen har inte släppts av The Document Foundation som du förväntar dig, utan av en utvecklare med namnet .net. Det är inte klart om detta beror på att programvaran har producerats av en tredje part, eller att det finns ett fel i listan – men det är prislappen $ 2,99 som kommer att höja larmklockor för vissa.

Det verkar dock att det kanske inte finns anledning till oro. Programvaran verkar fortfarande vara gratis eftersom en “gratis provperiod” kan laddas ner, och detta betyder inte att du missar något som ingår i den betalda versionen.

Beskrivningen för appen lyder:

Free test är obegränsat och har alla funktioner. Att köpa det stöder oss.

LibreOffice är en kraftfull kontorssvit – dess rena gränssnitt och funktionsrika verktyg hjälper dig att släppa loss din kreativitet och förbättra din produktivitet. LibreOffice innehåller flera applikationer som gör den till den mest kraftfulla Free och kontorspaket med öppen källkod på marknaden: Writer (ordbehandling), Calc (kalkylark), Impress (presentationer), Draw (vektorgrafik och flödesscheman), Base (databaser) och Math (formelredigering).

Installationen av programvaran verkar bekräfta att den “kostnadsfria provversionen” verkligen är en obegränsad kopia av kontorssviten, så det finns inget som hindrar dig från att ta tag i den och använda den utan att skilja från några pengar. Om du känner för att donera genom att göra ett “köp” kan du – för närvarande är det dock inte helt klart vart pengarna går.

Om du vill prova – eller köpa – LibreOffice kan du ladda ner det från Microsoft Store.

UPPDATERING

Document Foundation är nu medveten om LibreOffice-appen och säger att den inte är officiell. Organisationen säger också att den inte får några pengar från utvecklaren. Se uppföljningshistorien här.

0 Shares