Free Onlinetjänst testar mobilapps säkerhet och integritet

0 Shares

app frustration

När du laddar ner en mobilapp får du ibland mer än du förhandlat för, Ubers app som till exempel spårade iPhone-användare. Det kan vara svårt att veta exakt vilka appar på din telefon.

Men nu lanserar applikationssäkerhetstestföretaget High-Tech Bridge en gratis ‘Mobile X-Ray’ -tjänst för utvecklare som analyserar inbyggda och hybrid iOS- och Android-appar och upptäcker de vanligaste svagheterna och sårbarheterna.

Enligt High-Tech Bridge finns minst ett Open Web Application Security Project (OWASP) topp tio sårbarhet i 97 procent av Android och 85 procent av iOS-appar. Dessutom innehåller 88 procent av API och webbtjänster som används i mobila bakändar utnyttjbara sårbarheter som ger åtkomst till känslig eller konfidentiell data.

Tjänsten testar för kända sårbarheter samt tittar på beteende, såsom kamera, mikrofon, SMS eller kalenderåtkomst. Den producerar en användarvänlig rapport tillsammans med vägledning om hur man håller sig säker.

Ilia Kolochenko, VD och grundare av High-Tech Bridge, säger:

Mobilapplikationer har blivit en oskiljaktig del av vardagen och privatlivet. Med tanke på skyhöjande dataintrång uppmanar många olika forskningsrapporter att förbättra säkerheten och integriteten för mobilapplikationer. Tyvärr har de flesta utvecklare inte tillräckligt med resurser, tid eller budget för att korrekt testa sin mobilapp innan de går i produktion. På High-Tech Bridge är vi glada att uppfylla detta gap och erbjuder en unik onlinetjänst till förmån för cybersäkerhetsgemenskapen och oberoende utvecklare.

Vi bör dock komma ihåg att de farligaste och mest skadliga sårbarheterna huvudsakligen ligger i den mobila backenden som på ett tillförlitligt sätt kan upptäckas med ImmuniWeb Mobile. Det ger också avancerad manuell testning av affärslogik och identifierar andra komplicerade brister som inte kan upptäckas i full automatisering.

Du kan testa Mobile X-Ray-verktyget själv på webbplatsen High-Tech Bridge.

Bildkredit: romankosolapov / depositphotos.com

0 Shares