Free upp över 17 GB lagringsutrymme genom att städa efter uppdateringen av Windows 10 maj 2019

0 Shares

Microsoft har släppt en annan stor funktionsuppdatering för Windows 10. Uppdateringen maj 2019 rullar ut till kompatibla system nu, även om du kan tvinga uppdateringen om det behövs.

Naturligtvis kräver en stor uppdatering som denna en stor nedladdning, och filerna som Microsoft placerar på ditt system tas inte bort direkt därefter. Med andra ord kan maj 2019-uppdateringen – Windows 10 1903 – vara ansvarig för att ta upp tiotals gigabyte på din hårddisk. Lyckligtvis är det enkelt att återkräva detta.

SE ÄVEN:

Det finns två sätt att få tillbaka ditt diskutrymme. Den första (och senaste) metoden är genom att öppna inställningar och går till System> Lagring. Klicka på Storage Sense Konfigurera Storage Sense eller kör den nu. På nästa skärm markerar du rutan bredvid Ta bort tidigare versioner av Windows och klicka Städa nu.

Det andra alternativet är att klicka på Start och skriva Diskrensning. Högerklicka på posten Diskrensning och välj Kör som administratör. Se till att din systemdrift är vald och klicka på OK.

Verktyget beräknar hur mycket utrymme som kan återvinnas. Leta efter Tidigare Windows-installation (er) alternativ. Detta kommer att inkludera filerna som skapats genom installation av maj 2019-uppdateringen – en ganska stor 17 GB i mitt fall. Markera rutan och alla andra områden du vill rengöra och klicka sedan på OK för att ta bort de säkerhetskopierade filerna och återfå ditt saknade hårddiskutrymme.

Fotokredit: Sakhal / Shutterstock

Ett varningsord: Dessa filer används för att återställa ditt system till en tidigare installation av Windows 10 och ta bort det alternativet om du tar bort dem. Om du dock tänker hålla dig till maj 2019-uppdateringen, tjänar de lite användning och kan därför rensas utan problem.

0 Shares