Free upp över 30 GB lagringsutrymme genom att städa efter uppdateringen av Windows 10 april 2018

0 Shares

Microsoft har precis släppt en annan enorm uppdatering till Windows 10. Uppdateringen från april 2018 introducerar massor av nya funktioner och allmänna förbättringar, inklusive tidslinje och Focus Assist, samt några mindre kända förbättringar.

Naturligtvis kräver en sådan stor uppdatering en stor nedladdning, och filerna som Microsoft placerar på ditt system tas inte bort efteråt. Med andra ord kan uppdateringen från april 2018 vara ansvarig för att ta en massiv bit ur ditt lediga hårddiskutrymme – tiotals gigabyte faktiskt. Lyckligtvis är det enkelt att återkräva detta.

SE ÄVEN:

Det finns två sätt att få tillbaka ditt diskutrymme. Den första är genom att klicka på Start och skriva Diskrensning. Högerklicka på posten Diskrensning och välj Kör som administratör. Se till att din systemdrift är vald och klicka på OK.

Verktyget beräknar hur mycket utrymme som kan återvinnas. Ignorera detta för tillfället och klicka istället på Rensa upp systemfiler knapp. Välj din systemenhet en gång till och klicka på OK-knappen igen.

Verktyget kommer att räkna om dina utrymmesbesparingar, men den här gången innehåller ett nytt alternativ – Tidigare Windows-installation (er). Detta kommer att inkludera filerna som skapats genom att installera uppdateringen från april 2018 – en jättestor 29 GB i mitt fall. Markera rutan och Tillfälliga Windows-installationsfiler en också och klicka på OK för att ta bort de säkerhetskopierade filerna och återfå ditt saknade hårddiskutrymme.

April 2018-uppdateringen erbjuder också ett annat sätt att göra samma sak. Öppna Inställningar och gå till System> Lagring. Klicka på Storage Sense Free upp utrymme nu. Klicka på Välj på nästa skärm Tidigare Windows-installation (er) och klicka sedan på Ta bort filer.

Fotokredit: Sakhal / Shutterstock

Ett varningsord men dessa filer används för att rulla tillbaka ditt system till en tidigare installation av Windows och ta bort dem tar bort det alternativet. Om du dock tänker hålla fast vid Windows 10 (och kom ihåg att uppdateringen från april 2018 är obligatorisk, även om du kan fördröja den), de tjänar lite användning och kan därför rensas utan problem.

0 Shares