Gå upp till Windows 10 Professional för bara 39,99 USD och utnyttja fördelarna med Hyper-V-virtualisering

0 Shares

Hyper-V är Windows inbyggda virtualiseringsteknik, trådbundet i Windows 10 Professional så att du enkelt kan köra flera operativsystem på en enda dator. Du kan använda den för att återuppliva gamla program och hårdvara som inte längre är kompatibla med Windows 10, utforska alternativa operativsystem som Ubuntu eller använda det som en testmiljö.

“Men jag kan göra allt detta gratis med VirtualBox!” säger du. Och du skulle ha rätt – till en viss grad. Det finns en kritisk anledning till att Hyper-V är ett bättre alternativ än VirtualBox, och det är rå prestanda. VirtualBox är en programvaruemulator, vilket innebär att den sitter ovanpå Windows och aldrig kan matcha inbyggd prestanda, oavsett tweaks du utför.

Hyper-V å andra sidan ger hårdvaruemulering, förbi Windows-lagret för att ge snabbare prestanda. Som sagt, det ger dig inte direkt tillgång till all din dators underliggande maskinvara – du kan inte direkt knacka på datorns GPU för att till exempel förbättra spelprestandan. Ändå kommer du att få mycket bättre prestanda med Hyper-V över programvarubaserade emulatorer.

Varje virtuell maskin kan konfigureras som du vill ha den, plus tack vare användningen av “Checkpoints” kan du spara en virtuell maskins nuvarande status, experimentera och sedan rulla tillbaka dina ändringar snabbt och enkelt, precis som du skulle göra med någon annan virtualisering verktyg.

Förutsättningar

Först och främst behöver du Windows 10 Professional Edition – tillgängligt nu för bara 39,99 $ / 39,99 £ – eftersom Hyper-V inte finns i Windows 10 Home Edition.

För det andra behöver du en 64-bitars processor, som ska täcka de flesta moderna AMD- och Intel-chips, men du kan snabbt kontrollera att detta är fallet genom att öppna en kommandotolk och skriva ‘Systeminfo.exe’. Kontrollera avsnittet “Hyper-V-krav” längst ner, vilket kommer att bekräfta om du kommer att kunna använda Hyper-V eller inte.

Även om din processor passerar mönster måste du ha virtualiseringsstöd aktiverat i BIOS – de flesta levereras med den här funktionen inaktiverad, så konsultera din PC eller moderkortshandbok för att hitta funktionen (leta efter Intel VT- eller AMD SMV-inställningar) . När du väl är aktiverad kan du aktivera Hyper-V på din Windows 10 Pro-maskin genom att skriva ‘funktioner’ i sökrutan i aktivitetsfältet och klicka på ‘Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner’, bläddra ner och markera rutan ‘Hyper-V’. Klicka på OK och starta om om du uppmanas till det.

Kontrollera dina BIOS-inställningar för att säkerställa att virtualiseringsstöd har aktiverats.

Kom igång

Skriv nu ‘Hyper-V’ i sökrutan och välj ‘Hyper-V Quick Create’ för att ställa in din första virtuella maskin. Du ser förvalda maskiner för olika smaker av Ubuntu samt en ‘Windows 10 dev-miljö’. Klicka på ‘Lokal installationskälla’ för att välja ett annat operativsystem.

Quick Create-verktyget fungerar bäst med de förvalsmaskiner; om du vill köra en äldre version av Windows eller en icke-listad version av Linux, startar du bättre ‘Action> New> Virtual Machine’ guiden från huvudverktyget Hyper-V Manager – gör detta för att göra det viktigaste åtskillnad mellan en generation 1 (äldre operativsystem) och generation 2-VM.

Härifrån bifogar du bara installationsmedia (antingen en fysisk skiva eller en virtuell ISO-bild) och startar din virtuella maskin för att ställa upp saker.

För att ta reda på mer om hur Hyper-V fungerar – inklusive viktiga skillnader för andra virtualiseringstekniker – läs Microsofts officiella dokumentation.

Operativsystem som stöds kan ställas in med bara några få klick.

Uppgradera till Windows 10 Pro och spara!

Vanligtvis är uppgradering från Windows 10 Home till Windows 10 Pro (oavsett från en tidigare version av Windows) otroligt dyrt. Men vi har en hel del åt dig: skaffa en Windows 10 Pro-licensnyckel för en dator för bara 39,99 $ / 39,99 £, vilket sparar 80 procent på MSRP.

Du kan använda nyckeln på en nyinstallation av Windows 10 Pro eller uppgradera din befintliga (och fullt aktiverade) version av Windows 10 Home utan att behöva installera om Windows och behålla alla dina filer och program. För att göra detta, navigera till Start> Inställningar> Uppdatera & Säkerhet för att säkerställa att Windows 10 är fullständigt uppdaterad, välj sedan Aktivering i den vänstra rutan och klicka på “Ändra produktnyckel” för att ange din nya produktnyckel och låsa upp alla de fantastiska funktionerna i Windows 10 Pro.

0 Shares