Gadget Doctor – vilka smarttelefonstyrda lampor ska jag köpa?

0 Shares

Peter Boswell: Snälla hjälp. Jag letar efter ett fantastiskt ljusdimmerpaket som fungerar med en 2-vägs omkopplare i mitt hus. Tydligen behöver jag master- och slavinställningar men jag undrade om det finns några häftiga trådlösa versioner som inte behöver extra kabeldragning? Ju mer prylar rika alternativen desto bättre – som iPhone-appar.

Luke Edwards, multimediajournalist: Det här, Bozzy, är en bra tid att ställa den frågan. Smarta glödlampor lyser bokstavligen vägen in i en modig ny framtid för anslutna hem. Och när det gäller master och slave, där du har två strömbrytare som styr samma ljus, kringgår Wi-Fi-lampor problemet eftersom de styrs direkt från en smartphone.

Våra favorit smarta ljuskällor är Philips Hue-sortimentet av LED-lampor. Du skruvar bara in dem i dina befintliga armaturer och ansluter en trådlös gateway till din router via en extra Ethernet-port. Med hjälp av en app på din iOS- eller Android-gadget kan du slå på och av lamporna, kontrollera ljusstyrkan, välja mellan 16 miljoner färgalternativ, välja mellan olika förprogrammerade receptinställningar och till och med ställa in tidtagare – var som helst i värld att du kan få en internetanslutning. Det gör att dimmerbrytare tillhör det förflutna, och med ett nytt utbud av belysningsalternativ som just tillkännagavs finns det andra snygga nya alternativ att prova. De integreras till och med med några nya Philips-TV-apparater för att ge en atmosfär i hela rummet medan du tittar på lådan. Nackdelen är att ett startpaket med tre glödlampor kostar £ 180, och en enda Hue-lampa ger dig tillbaka £ 50.

Om du inte vill gå den vägen kanske Wi-Fi-kontakten på £ 40, som låter dig styra vad som är ansluten till den (inklusive lampor), var som helst, kanske fungerar för dig. Eller med Belkin WeMo Light Switch kan du styra dina lampor var som helst med din telefon och arbeta lamporna med den mer konventionella brytarenheten – som är smart nog att tända och släcka lampor beroende på soluppgång och solnedgångstider där du lever. Inte illa för 50 US $ (32 £).

För fler alternativ, kolla in vår smarta glödlampafunktion eller vår smarta hembit. Hoppas att du tycker om att vara ljusets herre från och med nu.

0 Shares