Galaxy S5? Du kommer aldrig att fresta mig från min Nexus 5

0 Shares

Om man tror på världens forum handlar 80 procent av all smartphonechatt om batteritid. Och ingen är mer högljudda än Android-forum. Ägare hävdar allt från 30 dagar till 30 sekunder för sin telefon, med otaliga förslag på tweaks som kommer att pressa ut en annan dags liv från enheten. Åh, och oupphörligt prat om uppdateringen eller ROM som fixar allt.

Jag har alltid sett utbytena med förvirring: de flesta telefoner som jag har ägt de senaste tre åren har visat 25-30 procent i slutet av dagen, och eftersom jag sover i en säng med ett kontaktuttag i närheten (jag vet – konstigt, eller hur?), det är bara naturligt att ansluta telefonen över natten. Jag har aldrig ägt en telefon som varade i två dagar eller vanligtvis tappade juicen till noll på några minuter. Men sedan replikerar jag samma inställningar på varje Android-telefon jag använder – stänger av all bakgrundssynkronisering för varje appfält och kalender och stänger av GPS (vem vandrar på gatorna som behöver den typen av noggrannhet i alla fall?).

Och gissa vad? Nexus 5, med sitt förseglade 2300 mAh-batteri, fungerar precis som alla andra handenheter. Som de flesta av er, hamrar jag min telefon under dagen – konstant e-post, surfning och en manuell uppdatering av appar (Evernote, Play Tidningskiosk, Twitter etc). Vid sänggåendet visar det 25 procent. Regelbundet som urverk. Om jag verkligen slår N5 (tethering min Toshiba Chromebook till den på en timmes tågresa, till exempel), kan jag döda den klockan 19 på kvällen. Men vad förväntar jag mig mer?

Nexus kör Android 4.4.2, vilket ger ett enklare gränssnitt för att kontrollera platsinställningar (‘hög noggrannhet’, ‘batterisparande’ och ‘endast enhet’) och övervaka de appar som använder plats för att dra nytta av din ström. Det fungerar bra, men – som jag påpekade tidigare – tjänar du lika bra att ta 10 minuter för att kontrollera hur många av dina favoritappar är inställda på bakgrundssynkronisering eller push-aviseringar. När jag skriver lever internet med berättelser om en uppdatering från Google för att åtgärda påstådda problem med Nexus 5-batteriet. Jag är säker på att de människor som upplever problemet berättar helt giltiga berättelser och kan inte vänta på att uppdateringen landar. Mig? Jag har ingen aning om vad de pratar om. Som antingen leder till variationer mellan Nexus 5s i build (dvs min har olika komponenter till din) eller oseriösa appar.

LÄS MER: De bästa tillbehören, fodralet och hörlurarna till din Google Nexus 5

0 Shares