Galaxy S5 Mini: mindre skärm, samma fingeravtryck och hjärtfrekvenssökningskrafter

0 Shares

Samsung har officiellt avslöjat Galaxy S5 Mini, dess mindre skärmade, mindre kraftfulla version av flaggskeppet S5.

S5 Mini krymper ner sakerna med en 4,5-tums 720p-skärm och ett mindre 2100 mAh-batteri, tillsammans med 1,5 GB RAM i motsats till S5: s 2 GB.

Trots att den är mer waller-vänlig av de två enheterna behåller S5 Mini både S5s hemknapp för fingeravtrycksskanning och bakre pulssensor.

Det kommer också att hantera vatten bara var bra, tack vare IP67-klassificeringen för vatten och damm.

Medan S5 Mini inte spelar in 4K-video, packar den fortfarande Android 4.4 med den senaste versionen av TouchWiz, som är Samsungs bästa version hittills, dämpar de gamla färgerna och slänger in några riktigt användbara programvarutjusteringar, som Ultra Power Saving läge.

Avslöjandet av Mini kommer en dag efter att läckta bilder av LG G3 Mini slog internet, och varken G3 Mini eller S5 Mini ser ut som om de kommer att oroa sig för den kompromisslösa 4,3-tums Sony Xperia Z1 Compact, som förblir den obestridd kung av mindre telefoner.

Galaxy S5 Mini kommer i ryska hyllor i svart, vitt, blått och guld i juli med “globala marknader att följa”. Samsung har berättat för oss att priser och tillgänglighet i Storbritannien kommer att vara med oss ​​i sinom tid, så håll ögonen öppna.

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 recension

0 Shares