GÄSPA! Windows 10 19H2 formar sig att bli en tråkig release

0 Shares

Uttråkad unge

Det ser ut som om nästa “funktionsuppdatering” för Windows 10 – känd som 19H2 till Insiders – kommer att vara lite ljus på, eh, funktioner. I själva verket verkar det som om Microsoft behandlar nästa stora uppdatering väldigt mycket som en service pack release.

Nyheten kommer från Microsoft när företaget anger sina planer för “Windows 10-service och -kvalitet”. Kort sagt, om du såg fram emot spännande nya saker att prova senare i år kan det vara en bra idé att kalibrera om dina förväntningar.

Se även:

För närvarande planerat att släppas i september kommer Windows 10 19H2 “att vara en omfattande uppsättning funktioner för utvalda prestandaförbättringar, företagsfunktioner och kvalitetsförbättringar”. Så kanske inte mycket för de flesta att se fram emot, tyvärr. I ett blogginlägg som förklarar sin inställning till utgåvan avslöjar Microsoft också att uppdateringen kommer att rulla ut ganska annorlunda än andra.

I ett inlägg av John Cable – Director of Program Management, Windows Servicing and Delivery – säger företaget:

För att leverera dessa uppdateringar på ett mindre störande sätt kommer vi att leverera denna funktionsuppdatering på ett nytt sätt med hjälp av serviceteknik (som den månatliga uppdateringsprocessen) för kunder som kör uppdateringen i maj 2019 som väljer att uppdatera till den nya versionen. Med andra ord, alla som kör uppdateringen i maj 2019 och uppdaterar till den nya versionen kommer att ha en mycket snabbare uppdateringsupplevelse eftersom uppdateringen kommer att installeras som en månadsuppdatering.

För konsument- eller kommersiella användare som kommer från versioner av Windows 10 tidigare än maj 2019-uppdateringen (version 1903) kommer uppdateringsprocessen att vara densamma som den har varit och fungerar på samma sätt som tidigare Windows 10-funktionsuppdateringar , med samma verktyg och processer.

Eftersom den här versionen är en september-riktad version av Windows kommer kommersiella kunder som använder Windows 10 Enterprise och Education-versioner av version 19H2 fortsätta att njuta av 30 månaders service.

Intressant är att inte alla insiders som testar förhandsgranskningar av 19H2 kommer att se samma byggnader.

Kabel förklarar:

Som med alla våra funktionsuppdateringar använder vi en mångfacetterad kvalitetsstrategi som inkluderar automatiserad och manuell testning och utnyttjar Windows Insider-programmet för att få användarfeedback och kvalitetsdata. Nästa uppdatering till Windows 10 kommer inte att vara annorlunda. Vi kommer att börja släppa 19H2-byggnader till Windows Insiders i den långsamma ringen från och med idag, med nya funktioner som erbjuds i framtida Insider-byggnader när de är redo. Obs: vissa Insiders kanske inte ser de nya funktionerna direkt eftersom vi använder en kontrollerad funktionsutrullning (CFR) för att få bättre feedback om den totala byggkvaliteten. Bred tillgänglighet av nästa uppdatering till Windows 10 börjar senare detta kalenderår. Vi kommer att dela ytterligare detaljer om Insider Preview-byggnader när vi släpper varje nybyggnad för både 19H2 (Slow ring) och 20H1 (Fast ring). Windows Insiders som har valt att delta i Fast ring har gett feedback om 20H1-byggnader från vår utvecklingsfilial sedan 14 februari.

Även om blogginlägget avslutar med löftet att “vi kommer att ge mer information om nya funktioner när vi närmar oss lanseringen av nästa uppdatering till Windows 10”, kanske vi inte borde få våra förhoppningar för mycket.

Bildkredit: Jeka / Shutterstock

0 Shares