Genom att använda VP9- och H.264 / AVC High-codecs blir Netflix-nedladdningarna mindre

0 Shares

netflix_on_phone

Tillkännagivandet att Netflix nu tillåter tittare att ladda ner videor för offlinevisning orsakade förståelig spänning bland prenumeranter. Naturligtvis är det viktigaste problemet – särskilt med mobila enheter – lagringsutrymme. Men tack vare en justerad codec har Netflix ryggen.

Om du var orolig för att du kanske inte skulle kunna passa många avsnitt av dina favoritprogram på din telefon eller surfplatta, var inte rädd. För Android-användare valde Netflix att använda den supereffektiva VP9-codec, men eftersom detta inte stöds av Apple, var det tvungen att tänka lite utanför lådan och slutade plumpa för en anpassad H.264 / AVC High-codec för iOS användare. Utrymmesbesparingarna är imponerande.

Att välja VP9 för Android-nedladdningar är knappast förvånande eftersom codec har Googles stöd och stöds av Chrome. Som avslöjats av Variety, med hjälp av denna specifika codec – i kombination med en chunking-teknik som ser videoklipp hackade i tre minuters sektioner som är individuellt kodade – kan Netflix uppnå 36 procent bandbreddsbesparingar.

Saker och ting är inte lika imponerande för iOS-användare, men det är ändå goda nyheter. Genom att använda H.264 / AVC-codec med höga profiler (H.264 / AVC High) har Netflix kunnat uppnå en besparing på 19 procent – fortfarande inte att snusas på.

Medan dessa codecs för närvarande endast används för nedladdningsbara versioner av sina videor, planerar Netflix att använda dem för att streama videor så snart som möjligt, eftersom bildkvaliteten kan förbättras dramatiskt.

Fullständig information om kodningsteknikerna som används för iOS och Android finns på Netflix-bloggen.

Fotokredit: scyther5 / Shutterstock

0 Shares