Giotech TX50 Gaming Headset Review

0 Shares

Internet är fullt av spelheadset, och det är inte svårt att tro att dyrare betyder bättre. Generellt, ja, det kan betyda det, men i vissa fall, som med Giotech TX50-spelheadset, kan du få en ganska anständig ljudupplevelse till ett budgetpris.

Giotech TX50 spelheadset är extremt välbyggt. Den är tillräckligt flexibel så att den inte lägger för mycket på öronen. Det är täckt av ett mjukt, nästan gummiliknande material, och det är också extremt lätt. Kuddarna själva är supermjuka på både öronplattorna och pannbandet vilket gör TX50 till ett utmärkt headset för långa spelsessioner.

Lådan annonserar för att dessa hörlurar använder 50 mm kraftfulla drivrutiner, vilket ärligt talat, det är lite som att annonsera talar och nämner ingenting om ljudkvaliteten själv. Den goda nyheten är att ljudet faktiskt är ganska anständigt för ett headset som kommer in till mindre än £ 30 detaljhandel.

För spel är Giotech TX50-spelheadset kraftigt. Att spela några spel av Call of Duty Modern Warfare lämnade mig imponerad. Ljudstadiet är inte det bästa, men det som imponerade på mig var explosionerna från granaterna, blandade med kulskott från mitten och till och med några granatljud från höga toner.

Som förväntat är det här en första uppsättning burkar. Att lyssna på musik eller till och med titta på en film kommer att göra att låg- och höjdpunkterna saknas lite. Missförstå mig inte, de är väldigt fulla och ja, om du tittar på en actionfilm, slår stansar ganska bra. Men detaljerna i höjdpunkterna är nästan obefintliga, och om hörlurarna kräver mer av en basling, speciellt inom musik, faller Giotech TX50 ner.

Det är också synd att Giotech TX50 inte uppträder i sångavdelningen. Mikrofonen ger ett mycket tunt ljud. Det kan bero på att jag kommer från att använda ett anständigt ljudgränssnitt och kondensatormikrofon, men det är svårt att komma över. Det är acceptabelt, men saknar tydlighet.

Halvvägs ner i kabeln hittar du en in-line fjärrkontroll som har ett litet volymhjul och en mute-omkopplare som lätt finns under intensiva stunder i spel. Volymhjulet är dock litet. Men du borde naturligtvis inte behöva ändra det medan du är i spelet. Eftersom den använder en enda ljuduttagskabel kan du använda den med både PS4 och Xbox One. Jag testade det inte på en dator eftersom jag har ett separat ljud- och mikrofonuttag, men i rutan står att det också fungerar på datorer.

Men jag kan ge dem ett pass för de problem jag hittat, helt enkelt för att det är ett så anständigt pris, och spelljudet är väldigt fullt och ger en fin mängd nedsänkning. Jag har hittat dem online när jag skrev denna recension till cirka 24,99 £ men det kan bero på julförsäljningen. För mer information kan du gå till Giotechs webbplats.

0 Shares