GitLab gör premiumplaner gratis för utbildningsanläggningar och projekt med öppen källkod

0 Shares

GitLab-logotyp

Microsofts förvärv av GitHub har gett resultat för rival GitLab. Många GitHub-användare var olyckliga över Windows-tillverkarens engagemang och hoppade snabbt – det importerades över 100 000 arkiv under 24 timmar efter förvärvet, och #movingtogitlab trenderade på Twitter.

För att göra sig ännu mer attraktiv än att bara inte ägas av Microsoft har GitLab nu gjort sina premiumguld- och Ultimate-paket gratis för vissa användare, särskilt utbildningsanläggningar och projekt med öppen källkod.

Se även:

GitLab säger att man har sett en sjufaldig orderökning, och detta kommer sannolikt att öka ytterligare med gratispaketen. GitLab säger att detta är dess två “mest omfattande erbjudanden”, men påpekar att de inte inkluderar stöd – även om detta kan köpas separat, till en rabatterad ränta, om det behövs.

I ett inlägg på GitLab-bloggen säger företaget:

Idag är vi glada att meddela att GitLab Ultimate och Gold nu är gratis för utbildningsinstitutioner och projekt med öppen källkod.

    Läroanstalter: varje institution vars syften direkt avser lärande, undervisning och / eller utbildning av en kvalificerad utbildningsinstitution, fakultet eller student. Utbildningsändamål omfattar inte kommersiella, professionella eller andra vinstdrivande ändamål. För att ansöka, skicka ett e-postmeddelande till [email protected] När din ansökan har godkänts skickar vi din licenskod.

    Öppen källkodsprojekt: alla projekt som använder en standard open source-licens och är icke-kommersiell. Det borde inte ha betalat stöd eller betalade bidragsgivare. För att ansöka, skicka en sammanslagningsförfrågan för att lägga till ditt projekt en lista med öppen källkodsprojekt med GitLab Ultimate och Gold.

GitLab erbjuder en stor besparing här – så du kanske mycket undrar varför det är vettigt. Företaget förklarar:

Vi gör GitLab gratis för utbildning eftersom vi vill att studenter ska använda våra mest avancerade funktioner. Många universitet driver redan GitLab. Om eleverna använder de avancerade funktionerna i GitLab Ultimate och Gold tar de sina erfarenheter med dessa avancerade funktioner till sina arbetsplatser.

Vi skulle gärna ha fler open source-projekt som använder GitLab. Offentliga projekt på GitLab.com har redan alla funktioner i GitLab Ultimate. Och projekt som Gnome och Debian kör redan sin egen server med den öppna källkodsversionen av GitLab. Med dagens tillkännagivande kan open source-projekt som är bekväma att köra på egen programvara använda alla funktioner som GitLab har att erbjuda, samtidigt som vi kan ha en hållbar affärsmodell genom att debitera icke-open source-organisationer.

0 Shares