GNOME-recept för Linux kommer till Apple macOS

0 Shares

IMG_0053

GNOME är inte bara en skrivbordsmiljö utan också en samling appar. Vissa är användbara, medan andra … inte så mycket. Exempel på detta har GNOME ett nytt program som heter “Recept”. Det är bokstavligen en sökbar databas med matlagningsrecept. Även om det inte finns något som är fel med att skapa en sådan app, duplicerar den en funktionalitet hos en sökmotor, som Google eller Bing. Om resurserna var obegränsade skulle jag säga mer kraft till utvecklarna. Open source-projektet förlitar sig till stor del på donationer, och det kan hävdas att Recept är lite onödiga.

Det finns en särskilt intressant aspekt av recept – den är tillgänglig för macOS. Du förstår, utvecklarna har framgångsrikt portat appen till Apples stationära operativsystem. Även om jag är tveksam till att Mac-användare faktiskt vill ha appen, är den fortfarande ganska cool.

Som du kan se nedan ser appen faktiskt ganska bra ut på macOS. Med detta sagt verkar inte huvuddelen av programmet följa operativsystemets designprinciper. Med andra ord ser det mer ut som en Linux-app. Det skulle vara trevligt om det kunde utformas ordentligt för att se ut som om det hör hemma i Apples operativsystem. Kanske kommer det att göras i framtiden – om utvecklarna bestämmer sig för att göra Mac-porten till ett seriöst fokus, så är det.

Vill du själv prova recept för macOS? Du kan ladda ner den här.

IMG_0054

0 Shares