Google Assistant får en modernisering och nya funktioner

0 Shares

Google Assistant

Efter att ha introducerat en ny Voice Access-app för att möjliggöra fullständig röststyrning av Android-telefoner har Google också omdesignat Google Assistant på både iOS och Android.

Uppdateringen gör appen till en mer visuell upplevelse, med Google som erkänner att medan assistenten är ett röstaktiverat verktyg, är beröring också en nyckelkomponent. Med redesignen hoppas Google att större grafik och nya kontroller gör det lättare och snabbare att få saker gjorda med en kombination av röst och beröring.

Se även:

Med sin närvaro på Google Home är det ingen överraskning att Google Assistant länge har haft fokus på röstkontroller. Men med ökande användning på mobiler, liksom på andra smarta enheter med skärmar, erkänner Google att touch också har en roll att spela.

Google lyfter fram ett antal ändringar som de säger hjälper dig att göra saker snabbare än någonsin:

Större bilder som är lätta att titta snabbt på. Nya kontroller och skjutreglage för att hantera dina smarta hem-enheter. Använd rattar för att justera dina lampor till rätt ljusstyrka, eller skjutreglagen för att kontrollera volymen på din smarta högtalare. Ett interaktivt meddelandegränssnitt så att du kan använda fingrarna för att lägga till ett komma, ändra ett ord eller göra några andra snabba redigeringar när du skriver meddelanden. På Android-telefoner är det nu lättare att få tillgång till en översikt över din dag. Öppna assistenten och svep uppåt på skärmen för att få samlad information baserat på tid på dagen och dina senaste interaktioner med assistenten. Utvecklare och varumärken har nu verktyg för att dra full nytta av telefonskärmen. Starbucks har nu miniatyrer att välja bland rekommenderade objekt i deras menyer, Food Network har större bilder av sina recept och FitStar använder GIF för att ge dig en förhandsgranskning av ditt träningspass.

Omformningen kommer att lanseras till Android- och iOS-telefoner under de kommande veckorna.

0 Shares