Google Assistant kommer till Messages-appen och RCS marscherar vidare

0 Shares

Google Assistant-meddelanden

Google har en historia av att ändra sig om meddelandetjänster, starta och stänga dem till vänster, höger och mitt. Företaget verkar nu vara ganska investerat i sin meddelandeplattform och har gradvis lagt till fler och fler funktioner för att öka sin överklagande.

Googles senaste drag ser att det ger assistentintegration till Messages-appen så att du kan få en-knapps åtkomst till AI-driven hjälp och information. Företaget säger också att det fortfarande är engagerat i RCS (Rich Communication Service) och vill föra standarden till fler Android-användare.

Se även:

Google säger att användare på engelskspråkiga meddelanden kommer att kunna dra nytta av Google Assistant inifrån appen under de kommande månaderna. Det kommer att använda AI för att erbjuda förslag om filmer, restauranger och väder, och denna information kan sedan delas i meddelanden.

Google betonar att AI är “på enheten” och därför inte skickar privat data någonstans:

Du kan trycka på förslagschipet för att lära dig mer från din assistent, och om du tycker att informationen är till hjälp kan du dela informationen i din konversation. Om du chattar om en film kan du se ett förslag chip för att lära dig mer om den filmen. Genom att knacka på chipet kan du be assistenten att ta upp ett kort med senaste filmrecensioner eller visningstider, som du kan välja att dela tillbaka till din konversation med bara ett annat tryck. Om du inte väljer att dela den informationen kommer den andra personen inte att se den.

Utbyggnaden av RCS-support fortsätter och Google säger att de arbetar för att få det till fler människor.

För att förbättra standardmeddelandeupplevelsen på Android har vi arbetat med många av våra ekosystempartners, inklusive Samsung, Huawei, America Movil, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telenor och Vodafone för att göra RCS (Rich Communication Services) bredare tillgängligt. Google har hjälpt till att lansera RCS med partners i 24 länder, vilket ger förbättrade funktioner i dina konversationer som gruppchattar, läskvitton och högkvalitativ mediedelning. Vi kommer att fortsätta arbeta för att få bättre meddelanden till alla Android-användare, oavsett deras enhet eller operatör.

0 Shares