Google avslöjar att Android Q kommer att kallas Android 10 eftersom det genomgår en evolutionär ommärkning

0 Shares

Ny Android-logotyp

Google har känt varje version av Android efter en efterrätt eller konfektyr. Med Android Q förändras detta. Förutom att införa ett nytt namngivningsschema uppdaterar Google också varumärket för Android.

Android Q ska kallas Android 10 – vilket ger Googles mobila operativsystem i linje med Microsofts Windows 10 och Apples iPhone X. Det nya namnet åtföljs av en ny logotyp och ett nytt färgschema.

Se även:

I ett blogginlägg om den nya namngivningskonventionen säger Google: “vi förändrar sättet vi heter våra utgåvor. Vårt teknikteam har alltid använt interna kodnamn för varje version, baserat på goda godisar eller desserter, i alfabetisk ordning . Denna namngivningstradition har också blivit en rolig del av utgåvan varje år externt. Men vi har hört feedback genom åren att namnen inte alltid förstods av alla i världssamfundet.

Företaget fortsätter med att förklara orsaken till förändringen – och det är inte för att Q är ett knepigt brev att hantera!

Till exempel kan inte L och R särskiljas när de talas på vissa språk. Så när vissa hörde oss säga Android Lollipop högt, var det inte intuitivt klart att det hänvisade till versionen efter KitKat. Det är ännu svårare för nya Android-användare, som inte känner till namngivningskonventionen, att förstå om deras telefon kör den senaste versionen. Vi vet också att pajer inte är en efterrätt på vissa ställen, och att marshmallows, även om de är läckra, inte är en populär behandling i många delar av världen.

Som ett globalt operativsystem är det viktigt att dessa namn är tydliga och relaterbara för alla i världen. Så nästa version av Android kommer helt enkelt att använda versionsnumret och kallas Android 10.

En annan förändring är Android-logotypen. Bokstäverna ändras från grönt till svart, och den berömda Android-roboten är nu en del av logotypen.

Google använder en video för att belysa utvecklingen av Androids varumärkesidentitet:

Vad tror du? Ett bra drag?

0 Shares