Google avslöjar Pixel 3 och Pixel 3 XL

0 Shares

Pixel 3 och Pixel 3 XL

Det har varit så många läckage kring Googles senaste Pixel-telefoner att dagens meddelanden kändes som lite mer än en formalitet. Ändå är Pixel 3 och Pixel 3 XL nu officiella.

Med inspiration från många andra tillverkare av mobiltelefoner flyttar de nya pixlarna från tidigare modeller och har en glaskonstruktion. Den 5,5-tums Pixel 3 har inte ett hack, men 6,3-tums XL-modellen gör det; båda handenheterna har en Snapdragon 845 SoC, 4 GB RAM och 64 eller 128 GB lagringsutrymme – och naturligtvis Android Pie.

Se även:

Båda pixlarna har en fingeravtryckssensor monterad på baksidan, och det finns framåtvända högtalare som är 40 procent högre än tidigare generationer. 2160 x 1080 OLED för Pixel 3 pryds inte med ett hack, men den har mycket stora ramar både på toppen och botten. Pixel 3 XL: s 2880 x 1440 OLED har en stor ram i botten och ett skår som kan beskrivas som “tjock”. Elegant, det är det inte.

Kameramässigt gör inte statistiken det verka för imponerande. Det finns en 12MP bakre facer på båda handenheterna, medan två 8MP-kameror är vända framåt. Det här låter kanske inte som något speciellt, men Google försöker kompensera med programvaru-gimmickry. En AI-driven funktion som heter Top Shot undviker problemet med att ta bilder där motiv blinkar, det finns (påstås) anständigt fotografering i svagt ljus och förbättrad zoom. Som vi har sett med de nya iPhonerna är det möjligt att justera bakgrundssuddighet efter att ha tagit ett skott, och det finns också många andra funktioner.

Google driver AI-elementen i sina nya telefoner. Företaget säger:

Om du vill veta mer om något du tittar på, använd Google Lens, inbyggd direkt i Pixel 3-kameran. För att skanna och översätta text, hitta liknande klädstilar eller identifiera populära växter och djur kan du nu trycka länge på Pixel 3-kameran för att enkelt öppna objektivet. När du riktar kameran mot information du vill komma ihåg eller inte känner för att skriva in – som en URL eller QR-kod i ett flygblad eller en e-postadress på ett visitkort – föreslår Google Lens vad du ska göra nästa, som att skapa en ny kontakt.

Du kan också räkna med ännu mer hjälp i andra appar, inklusive Gmails Smart Compose, nu tillgänglig för mobil på Pixel 3. Smart Compose föreslår fraser i dina e-postmeddelanden så att du kan skriva ut dem snabbare, när du är på språng. Gboard, det inbyggda tangentbordet i din Pixel 3, kommer att rekommendera GIF, klistermärken och mer för att göra dina konversationer roliga och engagerande. Båda finns först på engelska.

Google säger vidare:

Google Assistant är också inbyggd i Pixel 3 för att hjälpa dig att hitta svar och styra din telefon och kompatibla smarta hemenheter – allt med ett enkelt tryck eller genom att använda din röst. I år har vi två nya assistentfunktioner som kommer till Pixel.

För det första, med att börja på engelska i USA, hjälper Pixel 3: s AI på enheten dig att granska telefonsamtal och undvika skräppostsamtal. Tänk dig att du är på middag med familjen eller i ett möte på jobbet och ett samtal från en okänd uppringare kommer in. Klicka bara på “Skärmsamtal” för att ta reda på vem som ringer och varför, samt annan information (som du uppmanar) . Du ser omedelbart ett transkript av den som ringer upp så att du kan bestämma om du vill hämta, svara genom att trycka på ett snabbt svar (t.ex. “Jag ringer upp dig senare”) eller markera samtalet som skräppost och avvisa . Att bearbeta samtalsuppgifterna på enheten innebär att dessa upplevelser är snabba, privata för dig och förbrukar mindre batteri.

För det andra kommer Pixel-användare i USA att vara de första som får tillgång till en experimentell ny Google Assistant-funktion, som drivs av Duplex-teknik, som hjälper dig att slutföra verkliga uppgifter via telefon, som att ringa en restaurang för att boka bord. Denna funktion kommer initialt att finnas tillgänglig senare i år i New York, Atlanta, Phoenix och San Francisco Bay Area för att hjälpa människor att boka restaurangbokningar och kommer att rulla ut till andra amerikanska städer i framtiden.

Båda handenheterna stöder snabb laddning (en begärd sju timmars användning från 15 minuters laddning). Pixel 3 har ett 2 915 mAh batteri, medan XL: er är 3 430 mAh; båda stöder trådlös laddning.

Du kan förbeställa Pixel 3 och Pixel 3 XL direkt från Google Store just nu; Pixel 3 börjar på 799 $, Pixel 3 XL på 899 $. Dina färgalternativ är helt klart vitt, bara svart och inte rosa. Enheterna kommer att finnas tillgängliga i USA den 18 oktober och kommer att spridas till andra marknader den 1 november.

0 Shares