Google belönar dumt beteende genom att utöka stöd för Windows 7 Chrome

0 Shares

Windows 10 var inte en överraskning, inte heller det faktum att supporten slutade för Windows 7. Både hem- och företagsanvändare var väl informerade om Windows 7: s överhängande undergång och fick gott om tid att uppgradera eller köpa nya maskiner. Gissa vad som hände? Smarta människor lämnade Windows 7 innan supporten slutade medan dumma människor inte gjorde det.

Jag hatar namngivning, men alla som fortfarande finns på Windows 7 är faktiskt dumma. OK, jag antar att de istället kan vara lat eller likgiltig, men i slutändan är det dumt beteende att köra ett operativsystem som inte stöds – särskilt för ett företag. Och det är därför det är mycket nedslående att lära sig att Google utökar Chrome-stöd för Windows 7.

Ja, Google belönar dumt beteende genom att utöka stödet för sin webbläsare Chrome i Windows som inte stöds nu. Det sträcker sig från 15 juli 2021 till 15 januari 2022. Varför? Sökjätten hävdar att det beror på att många organisationer fortfarande inte har gjort övergången från Windows 7 till Windows 10. Tyvärr betyder det bara att Google möjliggör detta dåliga säkerhetsbeteende.

“Att migrera till Windows 10 var en del av många organisationers färdplan för året. Men när nya prioriteringar för IT-team framkom har vi hört att 21 procent av organisationerna fortfarande är i färd med att migrera till Windows 10. Med den här förlängningen av support, företag med sina pågående uppgraderingar kan vara säkra på att deras användare kvar på Windows 7 kommer att fortsätta att dra nytta av Chromes säkerhets- och produktivitetsfördelar, säger Max Christoff, Engineering Director, Chrome.

LÄS OCH: Google utfärdar korrigeringsfiler för två allvarliga Chrome-nolldagars sårbarheter

Christoff säger vidare, “IT-team kan också dra nytta av Chromes befintliga företagskapacitet och framtida färdplan, inklusive vår fortsatta investering i molnhantering, företagssäkerhetsfunktioner och våra planer på att integreras närmare med det bredare ekosystemet över operativsystemversionerna.”

Jag vet vad du förmodligen tänker – saktade COVID-19 inte ner några migrationsplaner? Tja, ja, men Windows 7-stöd slutade den 14 januari 2020 – innan pandemin verkligen störde världen. Med andra ord, ansvariga människor skulle ha gått över före slutet av 2019. Någon som fortfarande finns på Windows 7 idag har ingen att skylla på sig själva. Coronavirus är inte en legitim ursäkt.

I slutändan möjliggör Google detta dåraktiga beteende, och det är det mycket oansvarig. Detta utökade Chrome-stöd ger bara dessa Windows 7-användare ytterligare en anledning att driva tillbaka sina migrationsplaner ytterligare.

Fotokredit: Mr.Exen / Shutterstock

0 Shares