Google Bilder får bildtexter för att göra sökresultaten mycket mer användbara

0 Shares

Google Bilds söktexter

I sin natur är sökningar på Google Bilder mycket visuella saker – men det betyder inte att de inte kunde förbättras med något icke-bildande innehåll. Och det är precis vad Google har gjort genom att lägga till bildtexter i bildsökresultaten för att göra dem mer användbara.

Målet är att ge större sammanhang om resultat, ge användarna chansen att bedöma bildens kvalitet och kanske avgöra om värdwebbplatsen kommer att ha andra användbara bilder.

Se även:

Ändringen kommer efter att Google redan har börjat lägga till användbara etiketter i vissa sökresultat, samt att visa webbadressen till webbplatsen som bilderna kommer från. Intressant är att förändringen bara rullar ut till mobilanvändare – i Google-appen för iOS och Android, liksom mobilanvändare. I bilden högst upp i berättelsen kan du se de gamla sökresultaten till vänster och det nya utseendet till höger.

Google säger:

Den här veckan lägger vi till bildtexter i bildresultat och visar titeln på webbsidan där varje bild publiceras. Denna extra information ger dig mer sammanhang så att du enkelt kan ta reda på vad bilden handlar om och om webbplatsen skulle innehålla mer relevant innehåll för dina behov.

Se upp för lanseringen den här veckan.

0 Shares