Om du bor i ett hem som är kopplat med Google Assistant och du också använder Google Duo kan du vara trött på att få varningar för samtal på dina smarta Google-högtalare. Om du har andra människor i ditt hem är de definitivt trötta på att höra dessa varningar när du inte ens är där. Googles arbete med en fix för detta: med närvarodetektering kan det valfritt bara börja ringa dina smarta högtalare och visas när din telefon är fysiskt närvarande.

Funktionen började rulla ut till iOS-versioner av Assistent-appen för några dagar sedan (se nedan), men nu dyker den upp i ändringsloggen för Google Home för Android också. Duo är det primära användningsfallet, eftersom det är Google-märkt, men det ska fungera på andra appar som kan varna assistentdrivna skärmar eller högtalare, som Zoom. (Men inte Google Voice eller Fi, för de fungerar inte på Google Assistent-maskinvara. Kul.)

Vi har försökt att uppdatera till den senaste versionen av Home på APK Mirror, men funktionen är inte aktiv på något användarvänligt sätt för någon i Android Police-personal. Vi kommer att hålla ett öga på att det kommer till en bredare grupp användare.

Google Home
Google Home